onsdag, september 21, 2011

Välkommen S*Jean Dark Ior

Några dagar efter Goofys tragiska bortgång så fick vi erbjudande om att få låna hem Icaros bror som sällskap till honom. Eftersom huset kändes väldigt tomt med bara en kattunge i familjen så tog vi hem Ior några veckor senare.

Icaros, som känt sig ensam och emlig utan Goofy, blev själaglad när brorsan kom på besök. Här behövdes inga långa introduktioner, tvärtom kunde vi sätta ihop killarna på en gång och de hälsningsceremonier som sedan följde gjorde mig helt övertygad om att de kände igen varandra på studs. Så sött!

Bröderna kunde inte vara mer olika, de är lika sociala, kurriga och snälla, men där slutar likheterna. Ior har inte heller någonting gemensamt med sin namne i böckernas värld. Nej, här pratar vi om något helt annat, en kattunge som lever livet i raketfart ;)

När Icaros är betänksam och lugn, är Ior impulsiv och kattvärldens Pippi Långstrump. Då Icaros tar det lugnt så svischar Ior förbi i snabbspolningsfart. Ior och är högt, lågt och däremellan, Icaros han ligger gärna och myser med Gepetto eller i famnen. Ior hänger i gardinerna och Icaros tittar på. Ja, som sagt var, den lilla röda siktar på att bli astronaut.

Ior gillar vatten i alla lägen, han gillar att ta ett bad i toalettstolen, han sitter gärna och tittar på när man duschar, han leker med vattnet i handfatet när man borstar tänderna, Ior fiskar med sin lilla tass i våra vattenglas och han räds inte lite regn i sina rymningsförsök ut på altanen. Han kommer säkert att önska sig ett cyklop i julklapp och hans smeknamn är numera Doktor Mugg ;). Shh, säg inget till uppfödaren bara ;).

Ior och Icaros är våra foderkatter, dvs de ägs av Jean Dark's katteri tills de eventuellt ska gå i avel och är klara med sina bidrag i den. Till vintern hoppas vi få ännu ett tillskott i flocken och denna prins, som ännu inte är tillverkad, ska ägas av oss. Om vi överlever Ior vill säga...;)

Nu ska vi borsta tänderna

Gillar att kramas

Tigerkatt

Inga grindar stoppar Ior

Myser med de andra

Alla i klump
Håller koll på tidningsinsamlingen


Endast Ior är vaken...
Ior är alltid där man är
Tittar på TV, känner ibland på skärmen...

Änglarna lever farligt..

2 kommentarer:

  1. Och, vet du vad? Jag avundas dig varje sekund. Av mina tre, går två in. En ligger i soffan,och kelar gärna.Rör vi oss lite oförsiktigt, springer hon iväg. Isse ligger på övervåningen, sen vill han gå ut.
    Men OK. De är älskade iallafall :-)

    SvaraRadera
  2. Grattis till senaste tillskottet i familjen :-D
    Såå söt han är <3<3<3

    Kram Anette & Totte

    SvaraRadera