fredag, september 23, 2011

Tiden läker inte alla sår

Gossip har fyllt 6,5 år och tankarna om att hon är exakt i den åldern då vi miste Uno i lymfkörtelcancer drabbar mig titt som tätt. Idag värre än vanligt, då jag upptäckte tre knölar på Gossip's kropp.

Tiden läker inte alla sår, plötsligt rusade hjärtat, ångesten bet tag i mig och tankarna som for igenom huvudet var obehagliga.

Självklart hoppas jag att knutorna är ofarliga, hursomhelst så bokade jag genast en tid hos vår gamla husveterinär i Tyresö, och nästa vecka ska Gos på koll.

Då cancer är den sjukdom som dödar flest av våra hundar, och eftersom kunskapen om detta behöver spridas, så rekommenderar jag ett besök på Djurcancer-sidan. Just nu söker de dessutom dobermanns som kan hjälpa till i forskningen kring juvertumörer, och ni har än fler orsaker att besöka sidan.

http://www.djurcancer.se/

Finaste Gossip med sin lillebror

8 kommentarer:

 1. Usch va jobbigt för dig :(
  Men de går nog bra ska du se :) Sänder lite positiv energi till er o hoppas att den snappas upp :)

  Massa kramar o ha en underbar fredag me massa mys :)

  SvaraRadera
 2. Huh... Cancer är INTE roligt!! Totte har oxå börjat få lite knölar här och där.. Dom sitter i skinnet och då brukar dom vara ofarliga. Dock måste man ju ta bort om dom sitter så att det skaver...

  Jag vill inbilla mej att om hundar är kastrerade, så minskar man riskerna lite i allafall...

  Stor kram <3

  SvaraRadera
 3. Jag gick in på sidan du länkar till (skulle jag ju inte ha gjort..) och jag har lite fel i det jag skriver. Även om dom känns "snälla" så är det ingen garanti alls..

  Nu fick jag värsta ångesten här... :'(

  SvaraRadera
 4. Har själv haft en tik med elak juvertumör,önskade att jag hade kastrerat henne tidigare. Tror oxå att detta kan minska risken. Ha det gott
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Jag har ju haft hundar med både och. Ebba hade ju en massa knölar som var ofarliga, de blev fler och fler men var fettknölar. Medan Esther hade elakartad cancer. Jag förstår att det är jobbigt. Jag hoppas verkligen att det bara är fettknölar som Gos har. Kramar till dig och pussa Gossip från mig!

  SvaraRadera
 6. Ibland kan ju "knölar" bara vara något helt annat, men vet hur det känns, man håller på att svimma när man upptäcker dem :o Håller tummarna för att de är vad som helst utom nåt farligt. Kram

  SvaraRadera
 7. Håller tummar o tår för att det är ngt ofarligt,man får ju värsta ångesten när man hittar ngt fel på dem.
  Och nej tiden läker inga sår men med tiden kan man minnas dem med glädje och inte bara sorg,och nu blev det lite konstigt men du vet hur jag menar!!!!!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tack gulliga ni. Alla får gärna fortsätta att hålla tummarna, Gossip ska opereras i oktober (ta bort några knölar) och vi hoppas att veterinären inte hittar något läskigt.

  Jag är både ledsen och rädd.

  Ta hand om er!

  SvaraRadera