fredag, september 30, 2011

Danderyd Täby BK

Kanonmys efter gårdagens träningspass
Vilken härlig brittsommarvärme vi har här i Stockholm. Det är ljuvligt och ännu bättre mår man när man får träna hund med bästa träningsgänget. Idag barrikaderade vi Danderyd Täbys Brukshundklubb och nog tittar folk när det "väller" in dobermanns på plan. Duktiga dobermanns dessutom.

De jag tränade med idag brinner jag lite extra mycket för. I flera års tid hade jag månatliga träningsträffar på Stockholms LO och i början var vi 4-5 st som sågs en gång i månaden, på slutet hade träffarna expanderat rejält, de sista gångerna var vi uppemot 16 st. När jag inte längre hade möjlighet att hålla i träffarna så las de tyvärr ner, men då hade några redan hunnit fatta tycke för att träna ihop och fortsatte att träffas. Nu är det här gänget snart inne på brukslydnadskurs 2, flera har dessutom hunnit tävla både lydnad och bruks under året som gått. Det är otroligt roligt att så många har fått blodad tand och fortsätter att träna hund, jag känner mig väldigt stolt över er alla :).

Nåvål, idag besökte träningsgänget Danderyd Täby BK. För mig var det debut på denna brukshundklubb sedan de flyttade klubben till dess nuvarande plats. Det är alltid spännande att besöka en klubb för första gången. Jag brukar kika på hur man blir bemött (ibland blir man som dobermannägare inte alltid så väl mottagen), hur ser omgivningarna och planerna ut och hur aktiv klubben verkar. Blir jag medlem så vill jag väldigt gärna vara delaktig och hjälpa till. Då är det kul med många aktiva medlemmar och aktiviteter. Danderyd Täby fick godkänt på alla plan och jag tror faktiskt att de har fått en ny medlem.

Hundträningen gick både bu och bä. Kanonen var lite okoncentrerad och inte riktigt så "på tårna" som jag är van vid. Nu ska han få vila ett par dagar och så kör vi igen.

Gossip gick som en smäck. Jag ska försöka hålla igång henne så mycket jag bara kan tills hennes operation i oktober och sen väntar en tids konvalecens. Nu är inte träning allt i livet, men Gossip älskar det och jag älskar att träna med  henne, så jag hoppas att veterinärens nyheter blir goda och att vår känguru-hund återhämtar sig snabbt. Bästa Gossippen....

Ta hand om er.

3 kommentarer:

 1. Hoppas att det inte är något allvarligt som har hänt Gossip....

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken Carina, vi får hoppas att det löser sig till det bästa. Efter operationen vet jag mer. Hälsningar Ammi

  SvaraRadera
 3. Hej Ammi!
  Vi hade en riktigt bra förmiddag ihop igår, ser fram emot nästa tillfälle:-).
  Kram

  SvaraRadera