måndag, september 12, 2011

Lyckad spårdag


Igår var det dags för ett stort gäng att samlas ute hos oss för att spåra ihop och få lite tips för att komma vidare i träningen. De som möttes upp var:
Cia & Pinja (Jean Dark Orlane)
Katja, Jasper & Mira (Jean Dark Jazz Prestige och Jean Dark Miracle)
Elaine & Fred (Jean Dark King Liqueur)
Lisa & Canto (Jean Dark In Canto)
Folke & Uma (Elegant Line Uma Thurman)
och så Anders, jag, Gossip och Kanonen så klart ;).

Redan vid nio dök Cia upp, hon som åkt ända från Lindesberg för att vara med och träna, snacka om commitment ;). Sedan fylldes vår tomt på med bilar och vid tio var alla på plats. Efter lite fika och snack om vad vi ville göra av dagen så bar det av mot spårmarkerna för de förare som skulle lägga spår på äng.

Till saken hör ju att vi bor vid ängarna så det blev ingen särskilt lång promenad för oss ;).

En dryg timma senare var alla spåren lagda och det var dags att släppa iväg första hunden. Dagen till ära så blåste det rejält, men alla hundarna klarade faktiskt av det riktigt bra, även om de stundtals fick vindvittring och höjde sina näsor.

Vi provade på både "fylle-spår" - obs ingen sprit involverad ;) -, konstiga vinklar, roliga apporter och andra motivationshöjande knep. Vi diskuterade hur sättet man håller linan på påverkar hundens sätt att jobba på och viljan att ta sig framåt, och massor med annat.

När spåren på ängarna var gjorda var det dags att ta med sig hela gänget upp i skogen, där spår skulle läggas åt Gossip, Kanonen, Uma och Mira. En kort promenad senare, vi bor ju vid skogen också ;) var vi framme. Väl på plats så fikade vi och tänk att fikat aldrig smakar så gott som i skogen. M.U.M.S!

Efter fikat var det dags för en platsliggning. Gossip och Kanonen la jag vid skogskanten och de klarade sina 5 minuter med bravur medans jag agerade tävlingsledare åt de andra. Bästa vovvarna.

Duktiga var även de andra som låg sina tre minuter och efteråt fick göra en tandvisning. Som avslutning på lydnadsträningen så fick de som ville köra budföring och trots döda djur på sträckan  (urk) så fixade alla sina budföringar med bravur. Uma & Mira gick även sina spår, och av förarnas glädje att döma så gick det toppen ;).

Som avslutning på dagen fick Gossip och Kanonen jobba lite också.  Gossip fick ett relativt långt, strax under 1 km, långt spår och Kanonen han fick gå ett som var ca 400-500 m. Båda hundarna jobbade på jättefint och Kanonen är liksom Gossip en naturbegåvning vad gäller att spåra, hans talang ligger i näsarbete av alla de slag, det är så kul att se att han verkar ha nedärvt det till sina barn också :).

Det var en jättelyckad dag och jag hoppas att alla fick med sig något från den. Jag är otroligt stolt över våra duktiga träningskompisar och deras vovvar, och lite extra stolt över Kanon/Esther dottern Pinja som 15 månader gammal är en balanserad tjej med alla fyra fötterna på jorden. Hon spårade jättefint och låg sin platsliggning med bravur. Pinja är verkligen en toppentrevlig individ som man kan vara mycket stolt över.

Efter att träningskompisarna hade lämnat oss strax efter fyra så kan jag lugnt säga att lugnet la sig över Solinge. Och ligger där än ;).

TACK alla som kom och tränade med oss, det var verkligen jättekul.
Bilder från dagen hittar du här.

Sol i blick!

2 kommentarer:

  1. Tack än en gång för en härlig dag och stort tack för alla bra tips vi fick med oss. Det är med ett leende jag tittar på bilderna:-).
    Kram, Katja och Jasper och Mira

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Katja! Har tittat På alla fina och roliga bilder flera gånger, och en sitter redan på väggen.Kramar från en stolt matte Cia och Pinja;))

    SvaraRadera