tisdag, september 06, 2011

Gammelman

Gepetto, vår ålderman, börjar bli gammal. Gepetto är flockens hövding, den som ingen säger emot och den som alla lyssnar på, stora som små.

Hans ålder märks på hans kropp, musklerna försvinner och av den berömda magen finns snart inget kvar. Det märks på hans ork, han vilar ännu mer än förut. Han äter inte med lika god aptit och hans bussessioner är kortare än förut. Han blir trött snabbt och orkar inte lika mycket som ynglingarna i huset. Helst av allt vill han ligga varmt, favoriten är i famnen eller i en solfläck.

Nyss läste jag på om gamla katter och deras behov. Självklart ska vi se till att han fortsätter att må bra, och vi ska ge honom allt han önskar sig och lite till nu när hans kropp börjar bli trött. Och vi hoppas att Gepetto är kvar hos oss länge till, dock är han 10 1/2 år och det är en ansenlig ålder för en siamesherre. Inte ens Gepettosar som vilat sig igenom sitt liv kan bli 100 människoår :(.
Gepetto och Icaros myser ihop i solen
 Det värmer mitt hjärta att han funnit nya vänner i Icaros och Ior, för efter Goofys bortgång så sörjde även vår gamle kisse sin svarte vän....

2 kommentarer:

  1. Det är något speciellt med gamla djur. De är så kloka och förstående. Man älskar dem gränslöst! Jag hoppas verkligen att Gepetto får leva länge så att ni får njuta av eran kille!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Hallonbåten hälsar lite extra till Gepetto<3

    SvaraRadera