onsdag, juni 01, 2011

Preparandkurs på Öster Malma

Igår var vi ute på äventyr. Det var dags att besöka SKK's preparandkurs för blivande utställningsdomare på Öster Malma. Alla ni som har besökt området vet hur vackra omgivningarna är och igår var inget undantag. Solen sken på oss och det var riktigt riktigt roligt att vara på plats.

Med oss i bilen hade vi både småhundar och dobermanns, och på min lott föll att visa Kanonen. Något som jag gärna gör, speciellt efter helgens härliga upplevelse. Kanonen är relativt "lättvisad", han springer fantastiskt och står stadigt på sina fyra tassar. Det som kan vara till nackdel är att han ibland inte vill stå just där man bestämmer sig för att han ska stå, eller att han plötsligt bestämmer sig för att sätta sig ner. När Kanonen inte vill längre, då blir han lätt lite trulig ;). Så för vår del var gårdagen en bra möjlighet att träna på uthållighet, handling och inte minst våra nerver.

Fyra timmar senare hade Kanonen's höjd, längd och kvadratiska kropp mäts otaliga gånger (minst 20 :)), hans tänder, svans, öron, nos, tassar, vinklar, ben, bröstkorg mm hade granskats med lupp och mer därtill.  Kanonen och jag hade visat hans fina rörelser massor med gånger, både framifrån, från sidan och i den sk triangeln. Likaså hade hans hundkompisar granskats på liknande sätt.Preparanderna hade skrivit sina utlåtanden, det hade diskuterats, jämförts, tittats på detaljer och sprungits några varv till. När dagen var slut så var nog både jag och han lika trötta, men oj så kul det var. Extra roligt har jag tillsammans med min bästa kompis Jeanett, och övriga resesällskapet, så det var en riktig toppendag.

Det som var jätteroligt att se var hur snälla, stabila och öppna alla våra hundar var. Det spelade absolut ingen som helst roll att två personer hängde över Kanonen för att kolla bröstdjup, han stod lika rofyllt iaf. Precis som en dobermann ska vara, men inte alltid så självklart inom vår ras.


Bilder hann vi knappt ta, men som tur var hade vi med oss en egen liten "pressfotograf", som det få lediga stunder vi hade knäppte kort för brinnande livet så några bilder blev det allt. :). Tack Sofia!
Såhär kunde det se ut

Mätstickan åker fram

China Puff

Bästa Hallonbåten

Sofia och China

:)

Gossip och Kanonen när dagen var slut
Tack Jeanett, Felicia och Sofia för en mysig dag i solen.

Sol i blick!

4 kommentarer:

  1. Att Kanonen är snygg det visste vi ju alla. Precis som vi visste att han är 72 x 72 cm! Kul att alla 20 kom fram till just den siffran. Vi visste också att han är en balanserad kille som tar det mesta med ro. Jag vet annars hade inte jag tagit en valp efter honom. Ammi du visar din kille jättebra!!!! Kram Anja

    SvaraRadera
  2. Tack själv!! Härlig dag, vi gör om det om tre år:-)

    SvaraRadera
  3. Vilken duktig Kanon du har

    SvaraRadera
  4. @Anja, ja det var kul att han mättes så många gånger av de blivande domarna och av läraren. :) och att han har "perfekta" mått. Det är kul att du är så nöjd med Lycka :)
    Och tack för komplimangen :)

    @Jeanett, tack tack, ja det gör vi!

    @Hille, tack, han är en jättehärlig lugn dobermannhane som tycker att det mesta i livet är skoj :)

    //Ammi

    SvaraRadera