fredag, juni 17, 2011

Svensk Dobermann Vinnare 2011

"Öronen känns helt ömma och  fullproppade av prat "sa jag till Anders när vi lämnade årets Dobermann Vinnare.

En vinnarutställning för mig börjar inte när mina egna hundar ska visats, ej heller tar den slut då de är klara.

För mig så innebär dagen att fara runt som en skottspole,
jag peppar ägarna till att mana på sina hundar på bästa sätt,
jag fotograferar både i och utanför ringen,
värmer hundar,
letar halsband,
kastar köttbullar,
pratar med människor på alla möjliga och omöjliga språk (tyska, svenska, finska, engelska),
försöker njuta av dagen,
gratulerar mina vänner
och har jag tur så hittar jag en sittplats där jag kan landa i ett par minuter,
jag far upp, ner, in och ut, japp, jag är helt enkelt överallt.

Jag klagar absolut  inte, utan konstaterar helt enkelt att en dobermannspecial i Ammis kropp inte ser ut som en vanlig utställares där man går in med sin hund, får ett resultat, tävlar i konkurrensen och sen är klar ;).

Jag skulle nästan kunna jämföra oss med ett Formel 1 team, där Jeanett, Liselott och Pernilla är racerförarna och vi andra är the crew. De tre visar hund, vi utanför försöker få allt att flyta på så smidigt som möjligt.

Som vanligt hade vi ett härligt knytkalas, alla tog med sig en maträtt eller två och sedan mumsades det friskt i och utanför Jean Dark-tältet. Tack bästa Pernilla för att du höll i tåtarna och tack alla som bidrog med godgod mat.

Knytkalas a'la Jean Dark

Den här utställningen var extra rolig, solen visade sig från sin bästa sida, stämningen runt ringen var avslappnad och glad (vilket inte alltid är lika självklart), domaren gillade våra hundar och det gick bra för Kanonens barn :).

Både Scooby och Pinja var jätteduktiga i ringen, nyss fyllda 12 månader äntrade de juniorklassen med den äran, fick Exc och fina kritiker. Pinja placerade sig på en hedrande femte plats av tio juniortikar, medans Scooby kämpade sig upp på en finfin tredjeplacering med CK. Extra roligt var det att jag visade honom ;).

Grattis Cia och Per & Chico och Elias!

Liselott och Pinja

Scooby

Jag hade turen och förmånen att få våra hundar visade av Liselott och Pernilla. TACK till er båda, vi är så tacksamma över att få hjälp av så duktiga handlers!

Liselott tog Kanonen, och vi är mycket stolta över hans 2a placering i championklassen, en klass som innehöll många titelbehängda och prominenta herrar. Kanonen var fantastiskt fin i ringen och han rörde sig underbart.  Det var extra roligt att domaren utnämnde hans rörelser till klassens bästa. Finaste Kanonen. Kanonen slutade faktiskt på en mycket hedrande tredje plats totalt (av 30 anmälda hanar). Vi är så stolta över honom.

Liselott och Kanonen


Fyra av sex championherrar var från Jean Dark :)

Gossip var som vanligt vacker som en sommaräng, lugn som en filbunke utanför ringen, en krutdurk innanför banden. Pernilla visade henne på bästa sätt, men en bit in i konkurrensen så gjorde Gossip en "Gossip" :). Här har jag valt att låna Jeanetts text om Gossip, jag tycker att den beskriver henne så otroligt bra.

Presenting Gossip aka Känguru-Gos :):
"LP II SPH III NOUCH SE UCH DK UCH INT UCH TYSK CH NORD CH Neumünsterjugendsieger 2006 Vice World Winner -10 Jean Dark Gossip försvarade hedern i championklassen med en tredjeplacering, och det gjorde hon med den äran. Första halvan av tiden. :-)
Då visade hon sig från sin mest underbara sida, karismatisk, vacker, välmående och med MASSOR av utstrålning.
Så tog det glada känguruhumöret över, och hon var plötsligt tvungen att dra några varv med sin svettiga handler, hoppandes, skuttandes och bergis leendes över oss knasiga människor som måste ha allt så allvarligt. Eller hur hon nu tänker…..?
För det har vi funderat på i massor. Hur Gossip tänker när hon kör sina gladlyckligkängururace.Inte bara vi i gänget har tänkt på det - våra konkurrenter har också funderat på det, en del tror inte att hon kan trava, en del tror hon har något fel, en del tror hon är ouppfostrad och en del tror helt enkelt inte vi kan visa hund. :-)
Gossip är en av Sveriges vackraste dobermanntikar. Hon är nog en av elittoppen även i Europa. När hon vill. Ibland vill hon busa, och då funkar det inte så bra på utställning. Vi har svettats, jobbat, tiggt och bett, men precis som mamma Lara har Gossip en vilja av stål och ett alltid glatt humör som liksom bara måste ut. Och råkar det bli i en utställningsring, tja, då är det väl så:-) Och när det där glada bara måste ut, ja då rår ingen bästastebästa handler ens på henne. Hon måste studsa klart, och så kan hon röra sig vackert igen.
Igår hände det ännu en gång, plötsligt kom det en körare med lycka, sprall och hopp och efter genomfört race var Gossip lugn igen. Synd bara att det inföll under konkurrensen."Älskade Gossip....

Tack Pernilla för du alltid ställer upp när vi ber om det. Och hoppas att blåmärket har lagt sig ;).

Trudy SDV veteran 2011!

Som tur var hade Pernilla en egen hund med, mitt "barnbarn", dvs Annas unge :). Korad No uch Jean Dark Attitude visades för första gången i veteranklass och slog till med vinst i klassen. Så otroligt roligt - GRATTIS bästa BIRNILLA och Jeanett som visade Trudy till perfektion.

Bästa Pernilla

Två Jean Dark-damer på plats 1 och 2 i veteranklassen

På andra plats kom Korad LP I SDV vet-10 Jean Dark Xlimited. GRATTIS Eva och Bennie! Värt att notera är att av 3 tikar i veteranklass så var min favorithane all time - den underbare KORAD KBHV-03 KBHV-04 SDV Avel-04 & 07 COME AS YOU ARE DALLI - pappa till tre av dem.

Grattis säger vi också till Kanonens storebror, tillika Gossips bror, den makalösa (är det någon annan hund som vunnit lika många specialer måntro?):

ZTP V1A BH KORAD NUCH TYSK CH (VDH) C.I.E VICE WORLD WINNER -08 Scand DobV-08 OG-SÜD AUSTRIA WINNER- 08 NORDV-06 SDV ungh-06 KBHV-09 NO V-09 SDV-10 JEAN DARK GRABAZZI

som än en gång blev BIR på en special. Helt galet otroligt härligt roligt. GRATTIS Peter med familj!

BIR och BIM

Grattis till Kennel Jean Dark som blev bästa uppfödargrupp med en brun grupp bestående av Gossip, Ella, Kanonen och Ior.


Grattis över kennelgränserna går till:

- Sofia och
Good As Gold's Ati som vann juniorklassen hanar och därmed även sin första titel - SDV jun-11!
- Anna och
Good As Gold's Altett'Sa som vann juniorklassen tikar och därmed även de sin första titel - SDV jun-11!

- Frida, Becca och Pin Dob's Gucci som blev bästa unghundstik - SDV ungh-11!
- Minna och Way Out West Blazing Expressions som blev SDV-11 och BIM!


Grattis till även till Jean Dark Kingdom, Jean Dark Jackpot, Jean Dark In Canto, Jean Dark Nike, Jean Dark Paradox, Jean Dark Noa Perle & Jean Dark Kiss and Tell för fina resultat och grattis även till övriga utställare som är nöjda med dagen!

Tack till hela Jean Dark-gänget som bidrog till en härlig upplevelse.


Bilder från utställningen hittar ni bl a här och mer information om hur Jean Dark-hundarna placerade sig hittar ni här.

Sol i blick!

3 kommentarer:

  1. Grattis till alla fina resultat! Ni verkar ha så kul ihop. Såg er på utställningen....Hälsningar Lollo

    SvaraRadera
  2. Japp, vi har kul! Tack för det Ammi, och alla andra Jean Darkare:-)

    Och det är ju just därför vi håller på - vi har världens bästa hobby, som också gett oss världens bästa kompisar!

    KrAm

    SvaraRadera
  3. Precis som Jeanett säger härovan....himla kul gäng och härliga hundar! Det är alltid kul och en utmaning att visa Gossip...denna gång var hon mer än lovligt gaaalen...av glädje och en tro att hon kan göra det på hennes vis-typ känguru style...det funkar ju tvärr inte på domarna;-) Det var också kul att få visa upp Trudyluttan som tror att hon är en unghund fortfarande...hoppas hon får ett lika långt liv som sin mor :-) Fina rosetter är alltid kul att komma hem med...så flera veteran klasser blir det nog ....kram kram

    SvaraRadera