onsdag, juni 15, 2011

Neumunster Internationella

För sjätte året i följd var det återigen dags att besöka Neumunster Internationella utställning i norra Tyskland. Första året vi åkte dit var 2005, då hade vi bl a med oss underbara Uno och hans bror Jack. Med undantag för ett år (2008?)  har vi troget besökt utställningen varje år.

Neumunster är min absoluta favoritutställning i Tyskland, och jag skulle önska att fler upptäckte hur otroligt roligt det är att besöka andra länders hundutställningar. Speciellt roligt är det om man, har en riktigt fin hund (eller två :)). Självklart bidrar det att vi blir otroligt uppskattade av de andra utställarna, i det här fallet tyskarna, som nyfiket vill veta mer om oss och våra hundar. Det är alltid en god stämning utomlands, något som jag uppskattar extra mycket.

I år gick resan via Danmark, där vi Jeanett hade fixat bästa boendet, vi bodde på en bondgård ute på den Jylländska landsbygden. Fantastiska omgivningar och så skönt att inte bo på hotell, utan att sova på B&B en natt.

Våga vägra bron fungerade inte den
här gången heller...

Gården
 
Morgonpromenad på gårdens privata väg.
Så vackert :)
 

Vår utsikt














Felicia, Saga, Kanonen, Jenna och Juni i Danmark
Att vi besökt utställningen många gånger råder det inget tvivel om, på utställningsdagen hälsade ringsekreteraren mig välkommen med "Welcome Jean Dark, nice to see you!". Han kände definitivt igen Jean Dark-gänget :))
Dagen bjöd på mycket varmt väder, uppemot 35 grader varmt, och både vi och hundarna kämpade med värmen. Dock hade vi utställningens klart starkaste handler med oss - Jeanett. Att springa varv efter varv med många hundar är en bedrift i sig, men att göra det i dundervärme är kolossalt imponerande och imponerade inte bara på mig utan även på den tyska publiken. TACK Jeanett för att du visade Kanonen åt oss. Det betyder mycket för mig.

Kanonen (och Jeanett)
visar upp sina imponerande rörelser


Finaste Kanonen


:) Kanonen och Jeanett
















Raserna som vi den här gången hade med oss var Chinese Crested, Tibetansk Spaniel och Dobermann. Kul med stor spridning rasmässigt :) och resultaten blev som följer:

* 1 st  internationell champion - grattis Cathrin!
Ch P'zazz Russian Lullaby blev Int uch!














* 2 st CAC +  2 st bästa tikklass placeringar - grattis Felicia & Sun Hee's I'm a Marionette och Jeanett & Korad Nord V-10 VDH Ch No Ch Jean Dark I Love You!

Kanonen var ensam i sin klass, men med V1 och finfin kritik gick han vidare till bästa bruna hane där vi fick se oss slagna av den i Tyskland så framgångsrika hanen Auronaquila vom Resindenzschloss. Dock var det många utanför ringen som höll en extra tumme för Kanonen, det kändes ju otroligt kul. Speciellt kul var det att hejjarklacken bl a bestod av en känd tysk rasspecialist. För Kanonens del behövde vi ju inte jaga CACIB's, så att vi kom tvåa spelade ingen som helst roll.

När dobermannringen var klar väntade det roligaste av allt - uppfödargrupperna. Efter ett snabbt
klädombyte, på med snygga byxor och kavaj, väckte vi våra trötta fyrbenta som yrvaket undrade varför de inte fick fortsätta med sin törnrosasömn efter att ha jobbat så hårt i värmen. Dock vaknade de snabbt till liv och visade upp sig från sin bästa sida i finalringen. Det gick faktiskt hela vägen fram den här gången - Kennel Jean Dark's uppfödargrupp slutade som BIS-1!!! Fantastiskt roligt och efter långa applåder och en lång fotosession fick varje handler en stor flaska sekt av arrangörerna. Trevligt :)



Domare W.Peper, Tyskland, frv :
Korad C.I.E No W-10 No & VDH champion Nordic JW-08 Jean Dark Kanon
Korad Nordic W-10 No & VDH champion Jean Dark I Love You
Korad Copenhagen W-10  Jean Dark King Liqueur
Efter den härliga upplevelsen väntade massor med shopping och jag gjorde av med varenda liten peng i plånboken. Men nu har vi hundben så att det räcker några månader framåt ;)


Trötta och svettiga, men nöjda med dagen styrde vi så bilen mot Sverige igen. Vi stannade i Danmark över natten och fortsatte sen i lugnt semestertempo vår färd hemåt. Måndag kväll landade vi hemma igen, slitna men med många härliga minnen att ta till i vinter när längtan efter sommaren blir för stor.

Fler bilder från resan hittar du här.

TACK för en toppentrevlig resa Jeanett och Felicia! Och tack för en underbar dag i Tyskland Cathrin och Elaine!

:)

2 kommentarer:

  1. Grattis till fina resultat, superkul med BIS 1 med uppfödargruppen för Jean Dark. Det hela låter underbart och jag hoppas att jag någon gång har möjligheter att göra en liknande resa.

    SvaraRadera
  2. Grattis, det är så kul att läsa om era resor. Mvh Emma

    SvaraRadera