måndag, oktober 05, 2009

Norge t/r på 19 timmar

I lördags gjorde jag och Anders något heltokigt. Vi tog oss till Norge tur och retur på 19 timmar. Galet, knasigt och faktiskt jättekul även om resultatet inte blev precis vad vi önskat oss. Vi önskar oss ett Stor-cert nämligen :). Please?!

Kanonen vann sin klass med fin kritik och hp, och med tanke på att 2 av 10 hundar fick ck och bara en hp (Le Kanonas) så får vi ändå vara nöjda med resultatet. Jag visade Kanonen själv och det kändes bra. Mycket bra till och med. Jag hade koll på huvud, framben, bakben, svans och Kanonens luriga pussmun som inte vill annat än att pussas. Vi fick vår kille mätt och han är 72 km hög till sina 46 kg. Helt perfekt alltså Kanonstorlek alltså!


Utanför Vikingaskeppet där utställningen hölls...

Vi startade resan från Solinge kl 00,15, kom fram till Hamar vid 08,00 och hann tom vila en halvtimma längs vägen. Anders, min hjälte, körde bilen med glatt humör. Hur han orkade vara bortrest under veckan, jobba heldag på fredagen och sedan åka till Norge på natten är för mig en gåta. Men Anders är alltid glad no matter what! Världens bästa superhunk!

Efter en kanontrevlig utställning med många fina kommentarer om vår prins (TACK ALLIHOPA!) och en lång pratstund både med BIR- och BIM-hundens mattar och hussar så lämnade vi Hamar vid 11-snåret. GRATTIS till BIR & BIG-3 Attila Electra King och BIM Black Jax's Bits of Hannah (som dessutom blev Nuch dagen till ära .

Med bra fart tog vi oss närmare den svenska gränsen och väl över den bestämde vi oss för att äta i Arvika. Väl på plats så upptäckte vi att det pågick en marknad i stan. Och att det var FULLT med människor överallt. Inget som lockar när man varit igång hela natten och huvuddelen av dagen så vi bestämde oss för att åka vidare till Karlstad. Medans vi snirklar oss igenom Arvika så blir vi plötsligt stoppade av en man som verkar vilja oss något. När vi vevar ner rutan så säger han: Ert högra framdäck är helt platt! Va?!


Ja, mannen hade rätt, däcket var verkligen platt-platt!

Med panik i kubik-mage och många frågor tog vi oss till en mack där vi med egna ögon såg att däcket var platt-platt. Hur det hade gått till och varför vi inte känt något (mer än att däcket "smattrade" lite i en kurva strax utanför Hamar) övergår vårt förstånd. Men vi kände verkligen inget speciellt och körde på precis som vanligt. Nog för att vi hade mycket att prata om men hallå, borde vi inte ha märkt något? Nope.

Nåväl, regnet öste ner och lusten att stå i ute och byta däcket kändes inte så lockande. Extrahjulet låg nämligen under hundburen och i den låg två trötta hundar och sov... Vad göra? Jo, vi pumpade upp däcket igen och bestämde oss för att köra till Karlstad. Väl där kollade vi däcktrycket igen, och pumpade i lite till luft. Så fortsatte sen vår resa genom ett regnigt Sverige. Vi åkte 8-10 mil åt gången, stannade på mackar och pumpade i luft vid behov. Sakta men säkert närmade vi oss Stockholm. Vid 19-tiden gled vi så in på Solinge igen och det var supernajs...

Behöver jag nämna att vi somnade ovaggade den kvällen?


Trött fin Kanonhund


GRATTIS till världens bästa BIRnilla som fyller år idag. Hurra hurra hurra!

Nu väntar hundträning. Ajök!

2 kommentarer:

  1. tack tack...och jätte tack för de fina blommorna som kom med bud :-) love u

    SvaraRadera
  2. Vilken helg!! Fina Kanonen borde få certet nu ju :-P

    Tack Ammi för träningen och tipsen. Det var superskoj verkligen!

    Kram Jill och Smillabus

    SvaraRadera