onsdag, oktober 14, 2009

Bästa Spårgurun Anders


Bästa Hunken i hela världen

I helgen var det som vanligt full rulle och medans jag hjälpte kompisen så la Anders spår till våra hundar. Anders är en bra Spårguru, han gör intressanta och roliga spår när han lägger dem.

För Gossips del blev det "mer än ett elitspår", dvs längre än 1500 m, med allt vad det innebar. Folk i skogen, vinklar hittan och dittan, inga vimplar och en massa roligt i spåret. Och som vanligt när Anders och Gos spårar så gick det TOPPEN. Förutom att Anders höll på att få värmeslag efter att ha sprungit runt bakom en überhet Gossip :). Alla apporter utom en köttbullsburk fick hon med sig in och det måste ändå räknas som MVG efter en månads spårvila. Duktig husse och duktig Gossip!

Även Kanonen fick ett spår, ett sk "fyllespår", dvs kringelkrokigt. Kanonkillen tuffade på som bara han kan och hittade både köttbullsburk såsom leksak. Vad gäller köttbullsätandet så tar Kanonen det en aning lugnare än vår ystra madame, han njuter av maten medans hon suger i sig köttbullarna utan att tugga.

Nu väntar en hel eftermiddag med spår-, upplets- och lydnadsträning. Ska nog klämma in en långpromenad oxå (kondition är viktigt och får inte glömmas bort i träningen), så att hundarna är riktigt nöjda imorgon då en lång resa ner till Dortmund väntar för vissa. Själv stannar jag hemma och tränar den som inte reser ;).

Ajök!

2 kommentarer:

  1. Jag fick le lite nu när jag läser om Kanonens sätt att äta upp köttbullarna.. :-) Fina Knoners! Är det lite typiskt hanar eller vad? Totte tuggar oxå och njuter ordentligt av det goda.. Minst 3-4 tuggor måste det vara på varje liten ynka bit! Det försvårar det lite när man tränar med en sån hund eftersom att simultanförmågan är det lite si och så med.. Det ÄR svårt att tugga och gå samtidigt Ha ha ha..

    SvaraRadera
  2. Anders är en hyvens kille...och så duktig med hundarna. Det är för att han har ett så stort hjärta och är så full av tålamod...
    Spännande att Kanonen ska ut resa utan sin mamma ;-) men det kommer gå så bra så...han är ju världens goaste:-)
    jag har också uppdaterat bloggen:-)
    kram kram

    SvaraRadera