lördag, mars 01, 2014

Tant Brun fyller 9 år

Idag fyller vår allra finaste Gossip 9 år! Förstår ni - NIO ÅR!

Under årens lopp har hon hunnit samla på sig en drös med meriter, framför hennes namn ståtar en lång titelradda som bevis på det. C.I.E C.I.B VICE WORLD WINNER -10 VDH CH SE & NO & FIN & DK & NORD & INTUCH LP II SDV UNGH-06 NEUMUNSTER JGDSGR -06 SPH III Jean Dark Gossip. Detta står för att hon är champion i flera olika länder, godkänd i elitspår, har lydnadsprovsdiplom i klass 2, är unghundssegrare på Svensk Dobermann Vinnare, Juniorsegrare i Neumunster och Vice World Winner. Förutom allt det är så är hon uppflyttad till elit klass lydnad och har godkänt mentaltest med 454 poäng.

Alla tycker att deras hund är fantastiskt. Och det är de, alla dessa personligheter som vi stöter på och lever med. Nu ska jag berätta för er om Gossip och varför hon är speciell.

Gossip har alltid varit glad, från morgon till kväll har svansen gått i ett. Trots sina nio år på nacken så kan hon fortfarande inte hålla sig på marken när hon hälsar på husse, mig eller våra gäster. Hon älskar mat i alla dess former. Med ålderns rätt så snor hon gärna mat som står framme. Självklart spelar hon oskyldig när vi kommer på henne. Hon är en stark individ som andra hundar har respekt för. Hon har pondus, bråkar inte, men när hon säger till så lyssnar alla. Gossip har alltid en räv bakom örat. Speciellt när hon ställs ut. Då kan hon trava som en gudinna utanför ringmarkeringarna, men så fort hon kommer innanför dem så skuttar hon fram. Helst i hoppsa steg, mer i luften än på marken. Ibland är hon värre, då förlorar vi. Ibland uppför hon sig bättre, då vinner vi :). Väl utanför ringen så springer hon alltid i trav. På löst koppel om vi så önskar...

Gossip älskar sin husse mest  av allt på denna jord. Hon älskar honom till månen fram och tillbaka. Hon sover emellan mig och honom. Gärna på husse, så att hon kan trycka bort mig och ha Anders för sig själv. Var får jag plats? Ja, säg det ;).

Förutom husse så älskar Gos att simma. När hon var 4 månader tog hon sina första simtag, perfekta såklart, inget dobermannplask här inte, och sedan dess har hon simmat vinter som sommar, vår som höst. Simning funkar alltid om man frågar Gossip. Hon älskar även att sola och flyttar sig inte från en solfläck trots att hon nästan smälter bort. Sola bör man annars dör man!

Gos skrattar när hon blir glad. Och eftersom hon har många som hon tycker om så skrattar hon ofta. Trots att vi inte har några egna barn så älskar Gossipen barn, hon kan leka hur länge som helst med dem och tröttnar aldrig det.

Som arbetshund kan hon bara beskrivas med följande ord: En riktigt bra hund. Inte en bra dobermann, utan en riktigt bra hund. En sådan hund är en hund som, oavsett ras, uppskattas av alla de instruktörer och hundförare som man tränar för och med. Otaliga är de personer som fallit för hennes balanserade sätt och aldrig sinande arbetslust. Hennes största black om foten  har varit jag. För jag har aldrig drömt om SM eller stora tävlingar, men med rätt förare hade hon kunnat komma hur långt som helst och lite till. Allt jag presenterat henne inför har hon tagit sig an med samma glädje, vare sig det har handlat om filminspelningar eller bruksarbete. Hon har alltid varit ärlig och reko, gjort sitt bästa och kämpat in i det sista.

Gossip är en hjältinna. Hon har räddat vår gamla granne som halkade och blev liggande i snön i kylan. Gossip hörde ropen på hjälp, svarade på dem (HJÄLP sa grannen, VOFF sa Gossip) och vägrade att lyssna på mig tills hon fick min uppmärksamhet på att något var fel. 

Att hon är vacker utanpå det vet nog de flesta. Men att hon är lika vacker inuti det vet nog inte alla.

Gossip har ett stort hjärta fyllt av kärlek till livet och allt som tillhör det. På senare tid har hon tappat lite av sin forna spänst,  börjat sova djupare, snarka högre, och väljer ibland att stanna hemma i soffan istället för att gå med på långpromenaden. Gos tycker att hon får alldeles för lite mat och är inte sen med att berätta det för oss. Hennes blick är precis sådär klok som en gammal hunds blick är och jag är övertygad om att hon förstår allt jag säger.

Hon är det finaste vi har. GRATTIS till Gossip och hennes syskon på deras 9-årsdag!


TV-stjärnan Gossip med Jonas Karlsson
i Mannen under trappan.


Vattenmonstret Gos
Foto: Felicia W Lemmeke

Vatten är kul
Foto. Felicia W Lemmeke

Solstrålen

Lernäsan

Flockledaren

Rapporthunden

Fritt följ är det bästa som finns!

Gossipen - brukshunden

IDC 2010

Gladaste Gossip

Draghunden

Historiska Gossip 2007
Den första dobermannen med svans och hängöron som blev BIG-1 på en Internationell utställning i Sverige

Yippie!

Trofevinnare 2008

IDC 2008
V2 i Working Class bruna tikar

Med sin älskade Kanonkille

Prinsessan Gossip

Nya äventyr med en ny generation (Gossip och Tjorven)


Gossip 8 år och 10 månader


S.M.I.L.E!

8 kommentarer:

 1. <3 <3 <3
  Grattis igen finaste Gossipen :-D

  Det omslaget är nog det som jag är mest stolt över av dom jag gjorde till tidningen, på min tid :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3. Ja, det var ett finfint omslag. KRAM

   Radera
 2. Vilken kärleksförklaring till din Gossip. ♥♥♥
  Mia

  SvaraRadera
 3. Jättefint skrivet om en fantastisk hund. Hoppas hon får leva många år till! <3

  SvaraRadera
 4. En helt fantastisk individ, vilken ambassadör för rasen. Det var en ära för mig idag att få känna på henne i fotgåendet Ammi. Tack och stort grattis Gossip (än en gång) !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina snälla ord. Det var kul att träna ihop. Gossip hälsar så mycket. ;)

   Radera