måndag, mars 03, 2014

Träning i dagarna tre

Den senaste helgen gick helt i hundens tecken. HUNDra procent!

I fredags träffade jag Kattis & Eos på Knivsta Hundsportcenter för att försöka hjälpa dem i deras utställningsträning. Eos är en glad Flatcoated Retriever yngling som är både smart och snygg. En timma gick snabbt och förhoppningsvis fick Kattis med sig några råd som hon kan använda sig av när det blir dags för Eos att äntra ringen i vår!

Under lördagen var det dags att träna med en kennelkompis, Jean Dark Salming "Zack", Rulles mer än halvbror. Det blev en lång och rolig eftermiddag, dock blev hussar och mattar ispinnar av att stå ute i det kyliga vårvädret. Alla hundarna hann med en svängom på lydnadsplanen och varsitt spår. Gossip fick till sin stora lycka även gå fot med Martin, hon älskar ju att träna och blev såklart jätteglad över att få köra med en person till.

Zack, visade sig vara en trevlig glad kille som är väldigt genomarbetad och förhoppningsvis får vi se honom debutera på tävlingsplanen i år.  Utöver träningen så blev det mycket hundprat och jag hoppas att jag inte babblade hål i huvudet på er Martin och Hanna ;).
Martin & Zack, Anders, Gossip & Tjorven

Föööre kunde Zack gå

Till Gossips stora lycka så fick hon gå lite fot med Martin också!

Gammeltanten kan hon
Och för att avsluta helgen på bästa sätt så tränade jag ju såklart hund även under söndagen. Jag och Tjorven hade anmält oss till en tävlingsförberedande unghundskurs hos Eva Ivarsson på E & T Hundägarutbildning. När man tränar hos Eva och Tomas så är grupperna inte så stora, den här gången var vi fem stycken. Gruppen bestod av en salig blandning av raser - boxer, aussie, cocker, japansk spets och så Tjorven. Nyttigt för vår lilla lantlolla att få umgås med andra raser än dobermän.

Jag väljer mina hundkurser med omsorg, under de senaste åren så har jag dragit några nitlotter och då speciellt på kurserna som jag gått på klubbarna, det är inte roligt när man märker att man kan mer än instruktören eller att man inte delar synsätt på hur hundträning ska gå till. Jag är nog en ganska krävande kursare, nyfiken och frågvis, för är det något jag vill så är det att veta vad jag gör och varför;). Hos Eva och Tomas behöver man aldrig vara orolig, de har en bred kunskap och ett sätt att träna hund på som jag gillar. Och de har alltid svar på mina frågor ;). Just den här kursen har min duktiga träningskompis Mia också gått med sin unghund (som då var valp) och rekommenderar hon en kurs så vet jag att den är bra.


Kurs är kul!

Första kurstillfället ägnade vi åt bla belöningar, olika belöningstekniker, shaping och avslappningsövningar. Och vi fick läxor, hilfe, nu måste jag ju träna målinriktat fram tills nästa gång.

Idag har vi bara spårat ;).

Tjilevipp!

2 kommentarer:

  1. Tack snälla Ammi:) Blir så glad över dina ord, det värmer kram Eva

    SvaraRadera
  2. Zacks husse o matte6 mars 2014 16:49

    Det var trevligt att träna, lyssna o lära, tiden flög fram! :-)

    SvaraRadera