fredag, mars 21, 2014

Första återbesöket

Så kom då dagen D.  Första röntgentillfället efter Rulles TPLO-operation.


Medans Gulle Rulle var inne på röntgen så väntade jag nervöst utanför


Rulle håller tass medans vi väntar på att han ska somna

Vill vara nära

Och vet ni vad? Allt ser bra ut, än kan mycket gå fel, men hittills så läker det mesta som det ska. Det enda minuset är att benet är tjock över patellasenan. Tanken är att senan ska överta korsbandets funktion, och just nu är den överansträngd och kan göra ont.  Vi fick förslag på några övningar som kan hjälpa senan att anpassa sig lite bättre. Enligt veterinären hade Rulle "ovanligt gott läkkött" och hans kropp jobbar på hårt för att fixa till skadan.

I övrigt ska vi fortsätta som vi gör nu, öka promenadlängderna med 5 minuter per vecka, göra våra sjukgymnastikövningar, gå i koppel, äta smärtstillande ett tag till och hålla koll på att Rulle inte halkar/gör rivstarter.

Som vanligt var Rulle, på typiskt dobermannvis, svår att söva så vi fick ge honom dubbel dos vilket ledde till att han sov i princip hela dagen. Men imorgon hoppas vi att han känner sig på topp igen. Lilla skrutt.


Efteråt var Rulle JÄTTETJÖTT

2 kommentarer:

  1. Hihi tröttrulle, så söt! ;-)

    SvaraRadera
  2. Lilla gubben! Hoppas läkningen fortsätter på samma linje och att han blir frisk och stark igen. Tur att du finns Ammi, som kan ta hand om honom på bästa sätt.

    SvaraRadera