måndag, mars 19, 2012

En ovanligt smart liten filur

Rulle 9 veckor
Så har då Rulle bott hos oss i över en vecka. Och det tog inte lång tid innan vi insåg att den här lilla valpen var en ovanligt smart liten filur.

Redan första dagen så tittade han på Gossip när hon drack ur den stora vattenskålen, den som står på ben och som är för hög för en liten valp. Därför hade vi fixat en egen vattenskål till Rulle, en som stod på golvet och som lätt att nå. Dag två fick vi ta bort den vattenskålen för Rulle använde sig enbart av Gossip's vattenskål. Knappt en tvärhand hög så nådde hans lilla nos precis upp till vattenskålen och så var det med det. Rulle själv tycker att han är en stor kille och stora killar dricker ur de vuxnas vattenskål.

I veckan var vi även på vår första "skogs"-promenad. Fast det är knappt att man kan kalla den lilla dungen som vi gick i för skog så räckte den ändå till för att göra promenaden till ett stort äventyr för den lilla dvärgen. Även här visade han på stor finurlighet då vi passerade nerfallna träd som han inte kunde ta sig över. Efter ett litet tags funderande hittade han vägen runt trädet och sen gick vi i 20 minuter till. På väg tillbaka passerade vi samma träd, jag klev rakt över det, Rulle gick runt ;). Det tycker jag var duktigt av en 8.5 veckors pygmé, att komma ihåg sin lösning så länge.


Hm, hur kommer jag över?

Rulle har under veckan fortsatt att åka bil (somnar fortfarande direkt när bilen börjar röra på sig),  han har haft gäster för första gången (väldigt uppskattat),  han har fortsatt att träna på ingångar och ögonkontakt. Just ögonkontakten har han naturligt, och när han sluter upp bredvid mig på promenaderna så får han alltid en liten godis som "belöning". För honom är det inget annat än en lek när vi "tränar".

Igår fick Rulle gå sitt första spår. Det var ca 10 meter långt och vi körde ett spontanupptag. Rulle gillar att använda sin näsa och han hade inga problem med att ta upp spåret och fullfölja det. Och när det var slut ville han bara fortsätta framåt ;)


Första spåret

Rulle är verkligen en toppenvalp, han är så orädd och glad hela tiden. Och när orken tar slut så lägger han sig ner och sover, och då spelar det ingen roll var vi är. När Rulle är tjött så är han tjött. Rulle gillar att kampa, att leka, han är nyfiken och mycket arbetsvillig.

Gulle Rulle håller igång oss och han är precis vad våra spruckna hjärtan behöver.....

1 kommentar:

  1. Såååååå SÖT!! Vad månne bliva av denna lilla prins?

    SvaraRadera