torsdag, april 05, 2012

Rulle rapport

Rulle och Ior är bästisar
Många är nyfikna på vad som händer i Rulles liv. Och på facebook kan man följa hans väg från en liten pygmé till en stor parvel :). Men för er som inte har oss på facebook kommer här en liten Rulle rapport.

10,5 veckors Rulle
Just nu handlar våra liv mest om att leka, umgås och att styra Rulle i rätt riktning. Att inte tugga på folks näsor, sno saker från vardagsrumsbordet, bita i våra händer eller rycka katten i svansen är sånt som vi tränar mycket på just nu :).

Och det som jag la minst tid på för 21 år sedan, när min första dobermannvalp flyttade hem till mig, är numera det som jag lägger mest tid på. Nuförtiden sitter det i benmärgen att valpen redan från början behöver vägledning vad gäller avslappnings- och ensamhetsbiten, och även om Rulle har en tydlig på- och avknapp så har även han fått lära sig  att hans "koja" i sovrummet är ett utmärkt ställe att sova på när man känner sig trött. Och bara efter ett par dagar så valde Rulle själv att lägga sig i sovrummet när han kände att han behövde vila. Självklart sover Rulle även i soffan, i alla våra bia-bäddar och i knät :).

Dock är det en stor fördel att valpen tidigt vänjer sig vid att inte alltid vila i närheten av oss, utan att den också känner sig trygg i att sova själv. Det här har man igen senare i livet när hunden behöver vara ensam i ett par timmar. För Rulles del kommer det inte att vara något konstigt eftersom han från barnsben är van vid att vila i sovrummet (där våra hundar lämnas när de är ensamma hemma).

Eftersom vi bor på landet så lägger vi mycket tid på miljöträningen, den senaste veckan har Rulle besökt både Väsby Centrum, Sigtuna Stad och Ulriksdals Slottsträdgård. Det sistnämnda stället var en stor succé, då Rulle fick ägna sig åt något som han verkligen gillar - att hälsa på folk! Rulle äääälskar människor, och på Ulriksdals Slottsträdgård vimlade av dem. Och nästan alla ville hälsa på den söta lilla smällkaramellen Rulle, vilken lycka för en glad och öppen valp.

Med svansen på topp och med en nyfikenhet liknande Gossip's så tar sig vår Rulle an alla uppgifter med glatt humör. Han är verkligen en toppenvalp, både mentalt och exteriört :). Utöver det så är han ju söt som socker.... Nya bilder hittar ni i vår pixbox (via hemsidan www.knorrsvans.se/bilder).

Sockersöt

2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är!
    Han är ur-ulle-gullig!

    SvaraRadera