fredag, augusti 27, 2010

Best of Norway



Jag vet inte hur många utställningar som jag har tillbringat liggandes på magen bakom ett utställningstält. Allt detta för att Gossip absolut inte ska få syn på mig. Gossip är ju känd som den vilda kängurun, när hon kliver in i utställningsringen så förvandlas vår lydiga madam till en busig dam utan dess like. Utanför ringen uppför hon sig exemplariskt, travar så fint så, både på löst och sträckt koppel, men inne i ringen växer hornen ut och buset slår till!

Det är många duktiga handlers som fått känna på detta och själv kan jag inte visa henne alls. Hon bara busar ;).

Med detta i åtanke så tar det lite tid att ställa om till Kanonen och hans lugnare utställningsstil. Han travar ALLTID men ändock känner jag att jag måste ställa mig bakom tältet. Haha.

Så på Norsk Vinnare utspelades följande.

Bästa hanhundsklassen innehöll följande fina hundar: Kanonen, Max, Fred (Kanon-bror) och Litro (en svart championhane). Domaren lät Max och Fred trava några varv för sig själva, medans de övriga stod kvar. Sedan fick alla trava, medans Ammi stod bakom tältet.

Plötsligt hör jag vår norska vän Mariann ropa: JAAAAAAAAAA MAX!!! Eftersom jag står bakom tältet så tror jag ju såklart att Kanonens fina halvbror blivit Norsk Vinnare. Men när jag kliver fram bakom tältet så ser jag Kanonen på första platsen?! Jeanett ler så glatt och gör diskret tummen upp åt mitt håll, medans jag inte förstår någonting. Vann min hund? frågar jag dem som står bredvid och trots att de svarar JA så tar det en ganska lång stund innan jag förstår att Kanonen verkligen vann.

Men det blev ett fint och roligt minne :).

Kanonens hittills finaste utställningskritik fick han dock dagen innan:
Utmärkt typ, Maskulin, Välbyggd, välvinklad, välgående. En flott representant för rasen! Försvarar sitt championat med glans.

Den kritiken ska vi rama in :).

Till helgen väntar Tävlingslydnadskurs med Kjell och Lillemor Edström på Väsby BK. Det ska bli så kul!

3 kommentarer:

  1. Underbart!!!!
    MVH

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att hitta hit till eran sida. Saknade er på söndagen på kursen...så kul att se en sådan snygg OCH duktig doberman;)). Vi tränar på så kanske vi syns i eliten framöver...skulle va kul.
    //Anne

    SvaraRadera