fredag, november 06, 2009

Arlanda by Night

Anders - vår globetrotter i familjen - fixar regelbundet så att familjens hundar får en tur till Arlanda. Flygplatsen är ett utmärkt ställe att "socialträna" på, det finns gallertrappor, människor i massor, bussar och plan som låter HÖGT och allt annat som en stor flygplats har att bjuda på.

Igårkväll bar det återigen av mot det stora nöjesfältet - ja, det är nog så våra hundar uppfattar Arlanda :).

Till en början höll vi oss utomhus, Kanonen hann prova på en gallertrappa, en lång en. De första stegen upp hängde jag med men sen kände jag plötsligt att hjälp det här är ju högt så jag vägrade. För att inte störa Kanonen i hans uppfart för trappan så släppte jag helt enkelt kopplet. Och eftersom han inte märkte att jag inte var med så fortsatte han ända upp till toppen. All by himself. Väl där så såg han något snopen ut av att se mig och Gossip stå kvar därnere, men sen tog han mod till sig och trippade ner. Dutti hund!


Det är inte alla som har en höjdrädd matte och får socialträna sig själva :).

Efter att klampat runt utanför terminal 5 i en halvtimma så tog vi oss in i vänthallen. Snart skulle husse komma, och vi ställde oss i givvakt för att vänta in hans ankomst. Där står vi så i godan ro när vi plötsligt ser ett känt ansikte komma gående mot oss. Joakim, själv dobermannägare dito väktare på Arlanda har fått syn på oss och stiger fram för att hälsa. Totalt oväntat och jättekul att träffas!

Hundarna blir såklart väldigt glada över det oväntade avbrottet, vem orkar stå i givakt för lång tid, och hälsar glatt på Joakim. Kanonen på sitt sedvanliga "kram"-sätt och Gossip med några känguruskutt innan hon återigen riktar uppmärksamheten mot husses håll (hon vet vart han brukar komma ut nämligen :)).

Kanonen hälsar oftast väldigt lugnt och fint, han har sedan valpben haft en värdighet och ett lugn som man sällan stöter på hos en så ung hund. Han hetsar inte upp sig i onödan utan lutar sig mot folk och vill bli klappas, men han har även en förmåga att använda dem han hälsar på som sträckbänk. Så även denna gång, det dröjer inte många minuter innan Kanonen lugnt hoppar upp på Joakim och sätter upp sina framtassar på hans axlar och så kramas de. Ja, det ser iaf ut så. Joakim var tålig och snäll som lät Kanonen stå kvar - tack för det!

Så kommer då husse och stort kaos utbryter från Gossips sida. Hon ÄLSKAR sin husse mest på hela denna jord, även om jag så klädde mig i en köttbullsdräkt så skulle husse vinna tävlingen om vem som är viktigast. Hon har helt enkelt valt husse som sin person. Det är så gulligt :).

Arlanda är toppen tycker båda hundarna. TACK Joakim för dina snälla ord om vår "lille" kille. Han har ju växt lite sen du sist såg honom för ett år sedan. :). Lycka till med Castor och hoppas att vi ses i januari.


Efter Arlanda brukar vi vara såhär trötta...

Nu väntar träning tjohopp. Kanonen hoppas även hinna med lite trädgårdsarbete idag...


Lerig Kanonkille

Hejs!

1 kommentar:

  1. Flygplatser är kul platser! Totte är oxå hemmastad på en, Sturup. Varenda gång vi varit och hämtat och lämnat våran Emma så har han varit med. En gång så nosade han på Sven Wollters hand när han passerade :-D (en liten jag mötte Lassie-grej här bara)

    Kul att träffa Jocke, han var väl brunbränd kan jag tänka, han har ju varit på semester utomlands i 14 dagar helt nyligen!

    Nu är det snart dags för Fredagsmys och Idol, Kram kram

    SvaraRadera