fredag, april 11, 2014

Hur mår Rulle?

Efter att ha skrämt oss rejält med basilusker i benet och trebent gång är nu Rulle fyrbent igen. HURRA!

I samråd med veterinären kommer vi att fortsätta ge Rulle penicillin i 10 dagar till. Allt för att helt försöka döda den stygga basilusken som har gömt sig någonstans där inne. Av infektionen ska Rulle inte bli så dålig som han blev, bölden som han fick borde inte ha gjort honom trebent. Därför är både vi och veterinären rädda för att problemet sitter på ett djupare plan, dvs att bakterierna har tagit sig in i det opererade benet och att det är orsaken till att Rulle fick så ont och blev blockhalt.

Om det är fallet så måste plattan som håller ihop det opererade benet tas bort, och det kan vi inte göra än. Benet är inte helt färdigläkt, vid en TPLO sågas benet av och det är den skadan som måste vara helt ok innan man kan ta bort plattan som håller ihop knät så att det klarar av all belastning som den utsätts för i vardagen. Just nu köper vi oss lite mera tid för benet att läka på och så hoppas vi (håll en tumme eller två) att vi slipper operera en gång till. Vik hädan basilusk!

Tyvärr får vi inte vattentraska något just nu, men promenaderna har sakta men säkert utökats till 30 minuter igen. Rulle har tappat massor med muskler, muskler som vi byggt upp genom vattentraskandet, så benet är för närvarande inte riktigt så starkt som det skulle ha varit utan bakslaget och vi måste fortsätta att vara extra rädda om vår kille. Fortfarande gäller det att för Rulle att undvika hastiga rörelser, höga hopp, bus/lek med de andra, hala underlag, långa promenader och han får absolut absolut inte springa lös. Rulle hålls därför kopplad både inom- och utomhus.

Såhär ser vårt "rehab"-schema ut just nu,

- Morgonpromenad på åkern 30 minuter
- Lunchpromenad blandad terräng 30 minuter
- Eftermiddags/kvällspromenad blandad terräng 30 minuter
Korta promenader ca 3 st/dag a 10 minuter

Rehabövningar som påbörjas idag;

- Styrkeövning sitt från stå x antal repetioner (ca 5-10 st beroende på vad Rulle visar att han orkar)
- 2-3 st korta travpass på ca 5-10 meter, rakt fram under kontrollerade former
- Åttor/cavalletti-träning/ståövningar ett par gånger om dagenÖgonen går i kors av alla regler


Rulle hälsar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar