torsdag, april 03, 2014

Det går inte alltid som en dans

Gårdagens rallylydnadskurs var jätterolig, och jag hoppas att den ska ge oss den efterlängtade kicken som jag väntar på. För även om hundträning är det roligaste jag vet så går det inte alltid som en dans när vi tränar, periodvis, speciellt det här året, kan det vara ganska tungt.

Det är tungt och deppigt att förlora en hund som Rulle.

Förlora tänker du, hur menar hon nu? Jo, en korsbandsskadad hund blir liksom aldrig "frisk" igen. Den kan bli symptomfri, ohalt, men lever för alltid med artros i sitt ben, och den artrosen kan ställa till det rätt rejält för oss i framtiden. Om han läker från sitt bakslag nu, så är han ändå påverkad av artrosen och jag har förhållningsorder för hur träningen ska gå till. Vilka moment vi får köra, och vilka som är mindre bra för benet. Ett 12 meter långt elitkryp känns inte genomförbart om vi säger så.

Rulle var mitt stora framtidshopp, och när han gick sönder så försvann den framtid som jag börjat tro på. För med Rulle fanns inga hinder, han är en hund med stora drifter och en orädd mentalitet. Alltihop samlat i en lagom stor kropp med stor arbetslust. Det är klart att vi har en framtid kvar, han är ju inte död. Men den blir inte som jag tänkt mig. Den blir annorlunda. Säkert bra, men inte mina drömmars framtid. Inte heller Rulles drömframtid, för fick han bestämma så skulle han jobba dygnet runt.

Så det går inte alltid som en dans på Solinge, och vissa dagar är hundträning faktiskt ganska tungt.  Idag är en sån dag då jag kände att jag inte riktigt hittade glädjen när jag tränade med hundarna,. Och då blir träningen halvhjärtad och ostrukturerad och inge kul.

Jag hoppas att snart få känna den där härliga glädjen igen,  känna lätthet och lycka när jag tränar hund. Och jag längtar efter den dagen!


När livet var en Rullefest2 kommentarer:

  1. Så ledsamt att höra !
    Det har märkts att han varit ditt stora framtidshopp och av det jag har läst så har han haft/har en väldig potential. Ett rejält bakslag för er som inte är svårt att sätta sig in i.
    Krya-kramar till Rulle !

    SvaraRadera