tisdag, februari 04, 2014

Första tiden efter operationen

TPLO heter operationen som lagade Rulles trasiga knä. På den här sidan så kan man läsa om hur operationen går till. Rulle är numera en tvättäkta stålman ;).

Att ha en hund som är van att springa lös, träna bruks och lydnad dagligen som plötsligt tvingas vara stilla de flesta av dygnets timmar är inte lätt. Som extra svårighet har vi en liten Tjorv som inte förstår att storebror är nyopererad. För tillfället rastar vi sällan vår flock tillsammans, utan tar ut Rulle för sig själv och tjejerna i grupp. Allt för att undvika att det blir rajtantajtan och att Rulle anstränger sitt ben.

Just nu är det nämligen extra viktigt att Rulles ben hålls i stillhet, det har ju inte läkt ihop än. Följande hemgångsråd fick vi bl a;

Fram tills återkoll för stygntagning får Rulle endast gå i skrittpromenader 4-6 ggr/dag. Promenaderna får vara MAX 10 minuter långa. Det är viktigt att dra ner tempot på promenaderna. Viktigt är alltså att Ni går sakta med kort koppel och ser till att Rulle bara går i skritt. Rulle får inte trava.

Inomhus skall Rulle hållas lugn. All hopp, skutt, rus och bus måste undvikas. Rulle får inte gå i trappor eller hoppa upp/ner i möbler. Han ska vila inomhus.


Hårda bud i Mellerud, men har man inget annat val så är valet lätt. Och konstigt nog accepterar Rulle att gå kopplad både inom- och utomhus,  korta promenader och mycket vila. Kanske blir det jobbigare om ett par veckor när benet läkt mer? Vi får se, men vi kämpar på för att vår stålman ska bli så bra som möjligt i sitt ben!

Håll en tumme för oss tack!
Lillasyster tröstar när Rulle är ledsen

Minst en promenad om dagen görs utanför leråkern. De här promenaderna är toppenkul tycker Rulle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar