torsdag, april 19, 2012

Utställning är så mycket mer

De senaste åren har en trend spridit sig bland dobermannägarna där man inte visar upp sina hundar i utställningsringen utan man låter de stå på enbart drag.

Bara för att en hund står i drag så behöver den inte se ut som lutande tornet i Pisa ;). En hund som står i balans står med frambenen rakt under sig, den visar upp sina fördelar på bästa vis och vippar inte framåt, bakåt eller åt sidan.

Jag kan inte förstå den här trenden, man kan jämställa den med att låta sin hund ploga i det fria följet. Det ser helt enkelt inte snyggt ut, du framhäver inte din hunds förtjänster och dina chanser till att vinna minskar ;).

Titta gärna på hunden nedan. Se vilken balans handlern får henne att stå i, alla hennes fördelar framhävs, se på rygglinjen, halsen, förbröstet och resten av kroppen. Kia är inte för utdragen, utan står i harmoni.


Korad Jean Dark Kia Ora

Ser ni det jag ser? 

Vill ni lära er mer om att visa hund, gå då på kurs hos människor som har kunskapen och som har koll på hundens anatomi. Gå på kurs hos människor som haft framgång. Ett enkelt sätt att lära sig mer är att titta på duktiga handlers när ni är på utställning. Studera vad de gör och hur de gör det.  Hör gärna av dig till mig för att få tips på vilka jag rekommenderar er att gå kurs hos (och inte ;)).

Ett stort tack till Jeanett &  Maria för en härlig fotodag :). Kia är en toppenpingla!

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar