söndag, oktober 09, 2011

Duktig Kanondotter


Cia & Pinja, 1:a pris i LKL I


Igår debuterade matte Cia och Kanondottern "Pinja", Jean Dark Orlane snart 16 månader gamma,l i lydnad. Ekipaget startade i Lydnadsklass 1 med strålande resultat:

Förstapris, tredjeplacering och så klart uppflyttning till lydnadsklass 2!

Extra imponerande blir prestationen med tanke på att Cia aldrig har tävlat med hund förut, att ekipaget ofta tränar för sig själva och att Pinja är såpass ung. Jag är otroligt stolt över dem båda och ser verkligenframemot vad de ska hitta på framöver.

Pinja är som sagt var en ung tik, 16 månader om tre dagar. När vi träffade henne för några veckor sedan (på Solinges spårdag, bilder från dagen hittar ni i Pixboxen), så imponerades jag av att hon trots sin unga ålder är en väldigt balanserad tik med god koncentrationsförmåga, självklart är hon även öppen och tillgänglig mot folk och mycket arbetsvillig. Precis som en dobermann ska vara, en trygg hund som tycker om att jobba är mycket värt vilken klass man än tävlar.

Tillgängligheten prövas ju exempelvis i LKL 1. En hund som brister i den visar oftast upp det både på tävlingsbanan, under MH-testet och på korningar. Att träffa en såpass ung hund som Pinja med så god koncentrationsförmåga, balans och med det så härliga temperamentet gjorde mycket gott intryck på mig. Pinja är en riktig toppenhund!


Spårdags

Med pappa Kanon

Grattis Cia & Pinja!

3 kommentarer:

 1. Jag är också stolt och glad över Pinja och matte Cia - ni är otroligt duktiga!! Kramar "mormor"

  SvaraRadera
 2. Tack för dom fina orden! Det värmer, men så har ju Pinja en väldigt bra uppfödare o mamma o pappa:). Kram Cia

  SvaraRadera
 3. Världens bästa Pinja :-)

  Kram Ammi

  SvaraRadera