måndag, januari 18, 2010

Lika men ändå olika



Hos oss huserar två stycken individer med många likheter men ändå så olika. Det är kul att titta på dem och inse hur många goda egenskaper de har med sig från sin mamma och pappa. Gossip och Kanonen är ju helsyskon och därför extra intressanta att kika på enligt mig :).

Våra två chåklamaränger är:

* Balanserade, står med båda fötterna på jorden, stressar inte upp sig i onödan om alls
* Arbetsvilliga med god koncentrationsförmåga
* Tysta, de piper inte, något som jag är så glad över, då pip och ljud inte har med hundens motor eller arbetsförmåga att göra. Tvärtom är pip och ljud svårt att arbeta bort och en egenskap att lägga ner tid på när man kan träna ist :)
* Välkonstuerade med bra vinklar fram och bak
* Inte miljöstörda, de fungerar att jobba med på olika underlag och på olika ställen
* Kampglada :)
* Öppna och tillgivna

Sedan finns det ju olikheter också. När Gossip virvlar fram i livet så tar Kanonen det lite lugnare, hon kör racerbil och han volvo :). Gossip äter det mesta, grönsaker, korv, leverpastej, torra hundgodisar, chips, kattbajs, ja allt :). Kanonen är en "periodare" av stora mått. Det som han med god aptit äter på morgonen kanske inte alls fungerar vid kvällsmålet. Han smakar på maten först innan han äter upp den, dvs maten går in, spottas ut, äts upp. Detta gäller all sorts mat, vare sig det är leverpastej eller hundgodis som når hans mun. Vid träning äter han dock allt med god aptit :).

Idag har vi tränat lite lydnad plus sprungit i snön. Nu sover Kanonen så gott så. :)). Och ja, han ligger på sidan på Gossip :)



Ajök!

4 kommentarer:

  1. Dessa 2 sötpotatisar...Jag gillar dem så jättemycket och de står mig lite extra nära eftersom jag känt dem hela deras liv och visat dem på utställningar...Och Ja de är två fantastiska personligheter och lika men ack så olika och det är ju skitkul...så fina bilder Ammi...perfekt fångade:-)
    kraaam

    SvaraRadera
  2. och folk påstår att hundar inte är individer? pyttsan! Smilla påminner mer om sin äldre syster än sin kullbror. Hon äter ALLT och gärna mycket, hittar ofta på saker efter eget huvud, lugn, framåt, älskar kampleken och att jobba, är en alldeles underbart rolig vän att dela livet med. Kan man annat än att älska dem?

    Klappa om de underbara syskonen brun och kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Dom är ena riktiga älsklingar, era chåkladmaränger!

    SvaraRadera