tisdag, september 25, 2012

Som ett puzzel

Äntligen, imorgon har det gått 8 veckor och då är Gossip's rehabilitering färdig. Förhoppningsvis håller hon sig frisk nu och vi slipper magnetröntga det dumma frambenet. Vi har sakterliga dragit igång med lydnadsträningen, och utökat repertoaren varje dag.

Det vi behöver få mer mängdträning på är vittringen och rutan. Vittringen avskyr jag och tränar därför den lite (ups) och rutan har vi inte kunnat köra eftersom det är ett avståndsmoment med många stopp och starter. Inkallningen har även den legat i dvala och dirigeringsapporteringen har vi precis väckt upp igen. Men snart så är vi på banan igen. Så kul :)

Gulle Rulle fortsätter sin utbildning till brukshund. Att lära in moment är som att lägga ett puzzel, en bit i taget och sakta men säkert växer ett moment fram.

Vi tränar mycket men har alltid minst en eller två vilodagar varje vecka. All vår träning genomförs med mycket lek och få repetitioner. Det ger en "hungrig" hund som vill träna mer.  Våra pass är korta men genomtänkta.

Just för tillfället så läggs mycket fokus på spår, och efter den senaste träningen så kan jag konstatera att jag inte behöver lägga babyspår längre (ca 150-200 m). Framöver ska vi framförallt lägga längre spår, utöka liggtiden, börja lägga in apporter och flera vinklar. Han går som tåget den lille.



Lydnadsmässigt ligger vi mittemellan färdiga och ofärdiga moment. Vi har vissa bitar, saknar andra, men puzzlar på. De moment vi tränar på är:

Stegförflyttningar, följa John (fot), ingångar, apportering (hålla fast apporten & att gå med den), hopp/sitt, sitt under gång, läggande under gång, platsliggning/stadga, sitt/stadga och igår la vi till framförgåendet :)



Här får ni en liten glimt på Rulles hopp såsom det ser ut just nu (klicka i rutan eller besök oss på facebook).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar