fredag, juli 13, 2018

Valprapport dygn 19


Idag blev valparna 19 dagar. Nästan 3 veckor. Och den här veckan har varit fantastiskt rolig. Ni som följer oss på Facebook (Kennel Elvenrose) har ju fått se precis hur mycket det händer från dag till dag. Perioden som valparna befinner sig i nu kallas för Övergångsperioden och den varar bara under en vecka mellan dag 13-21. Nu händer det massor! Ögonen öppnas, syncentrum i hjärnan utvecklas, hörseln börjar fungera och valpen reagerar på ljud. Från en dag till en annan övergår ålandet till stappliga vingliga steg. Valparna har även börjat interagera med varandra, de pussas (suger på varandra), gör fumliga lekinviter, morrar, skäller, viftar på svansar och njuter när man kliar de på magen. Alldeles nyss såg vi en valp klia sig bakom örat. Det var Långstrump (som vi döpt om tricolor stubbtiken till) som lyckades med det konststycket. 


Annars är det Herr Stubb som har varit först på bollen på nästan allt hittills. Han var den som började gå först, bajsa ståendes först och idag - trumvirvel - så såg vi honom välja tidningspappret istället för wetbedden att kissa på. Han och de övriga har även börjat titta upp när vi pratar med dem. De måste ju undra vad det är för aliens som pratar där högt ovanför deras huvuden men de kommer glatt när vi lägger ner våra händer i valplådan och likaså är de lugna när vi lyfter upp dem. Så vi är nog snälla aliens i deras ögon. 


Första avmaskningen är avklarad. Banminth smakade URK hälsar valparna. Idag bjöds det även på lite rå köttfärs utblandat med filmjölk. Det var MUMSIGT värre tyckte alla fem. Tänk att de redan är så stora så de kan börja avvänjas. Vart tog de tre senaste veckorna vägen liksom? Borta! Tänk så fort tiden går. 


Sol i blick! 



Rosie får en speciell blick när valparna diar....


Herr Stubb först på bollen med kissandet! 

Lillan snusar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar