fredag, september 12, 2014

Seniorkoll

Häromdagen var det dags för Gossip's årliga veterinärkoll. Sedan hon fyllde 7 år så har vi - en gång om året - kört en lite större hälsocheck på henne. Kostar en slant, men är värt vartenda öre!

Gossip älskar att gå till veterinären, där får man godis och blir klappad på och hon verkar inte bekymras över att bli stucken i och klämd på. Jag blir alltid pirrig i magen när vi ska kolla djuren, konstigt vore det väl annars, man tycker ju om dem. Dock älskar jag våra veterinärer, Vi har en som vi åker till för att vaccinera, en annan som är duktig på kirurgi och rehabilitering, en tredje som är duktig på katt. Och varje gång vi träffar någon av dem är det som att träffa en god vän. Man känner sig trygg, lyssnad på och omhändertagen. Det är ett gott betyg för alla våra veterinärer. Den här gången var det Inger på Hässelby Veterinärklinik som vi träffade och tillbringade en timma med.

Men hur mår Gos då? Utöver hennes tassar som bråkar lite (artros) och en djupt liggande fettknöl som just nu inte visar tecken på att vara något otäckt så fick Gos betyg MVG och en OK stämpel i rumpan. Vi ska hålla koll på knölen och så ska vi försöka behandla artrosen på bästa rehabstället DOGLAND i Arninge. Gossip fick mycket beröm för sin fina form och vikt (35.5 kg muskler). Det kändes såklart extra kul :)

En koll på hälsoläget är något jag kan rekommendera för alla vovvar, både gamla och unga.

Jag är en pigg gammal hund!
Varje dag med Gos är en gåva. Bästa gammeltanten, vi är så glada i dig!

Efteråt så blev Gossip trött av all uppmärksamhet som hon fått, och fick ligga kvar i bilen en stund medans jag och ynglingarna gick en sväng vid Hesselby Slott. Som vanligt var det mycket uppskattat att gå någon annanstans än hemma på leråkern. Hundarna blir som galna när vi går i stan :).

Hesselby Slott i bakgrunden

Koncentrationsrynkor på båda två ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar