onsdag, september 03, 2014

Den växande Tjorven


Igår blev Tjorven 15 månader, en dag som vi längtat efter då vi nu kan tävla om CACIB's på utställning. Och tävlar man om CACIB's så kan man bli internationell utställningschampion, något som för mig smäller väldigt högt i utställningsringen. Alla championat är kul, men det internationella är lite extra fint tycker jag :)
Helsyskonen Gossip och Kanonen innehar båda titeln C.I.E
.
Det finns två sorters internationella championat och såhär får man dem:

C.I.B (International Beauty Champion)

Tilldelas hund som ej är av arbetande ras och som erhållit fyra (4) CACIB utdelade i minst tre (3) länder av minst tre (3) domare. Minst ett år och en dag ska ha förflutit mellan första och sista CACIB.
För hund av arbetande ras krävs två (2) CACIB utdelade i två (2) länder av två (2) domare plus arbetsmerit i enlighet med tidigare regelverk (se SKKs Utställnings- och championatbestämmelser).
Alla dispenser från regelverket som SKK tidigare erhållit efter särskild ansökan till FCI har upphört med anledning av det nya championat (C.I.E) som införts. I övrigt är kraven desamma som för tidigare INTUCH. SKK har tillskrivit FCI och avvaktar besked gällande exempelvis om svenska bruksprovsmeriter fortfarande jämställs med IPO.

C.I.E (International Show Champion)

Från och med 2009-01-01
Nytt championat som tilldelas hund av arbetande ras som erhållit fyra (4) CACIB utdelade i minst tre (3) länder av minst tre (3) domare, men inte har arbetsmerit för att kunna ansöka om C.I.B enligt ovan. Minst ett år och en dag ska ha förflutit mellan första och sista CACIB. Från denna regel har de nordiska kennelklubbarna (gäller ej DKK) tillsvidare beslutat att undanta samtliga jakthundraser som har Sverige, Norge eller Finland som ursprungsland.
SKK har tillskrivit FCI och avvaktar besked gällande exempelvis retroaktivitet. I februari 2009 fick SKK besked från FCI angående retroaktivitet. C.I.E kan utdelas retroaktivt, men endast för nu levande hundar.

Källa SKK

Följande internationella champions har bott/bor med oss;
Korad Such Nuch Intuch SDVjun-02 Lp II SPH III Jean Dark Uomo-Fairytail
Korad C.I.E SE V-11 NO V-11 VDH CH NO UCH Nord JV-08 Jean Dark Kanon

C.I.E C.I.B VICE WORLD WINNER-10 VDH & SE & NO & FIN &
DK & NORD & INT CH NEUMUNSTER JGD SGR-06 SDV UNGH-06 LP II SPH III
Jean Dark Gossip
Nu förväntar vi oss inga stordåd i höst, men det är iallafall kul att kunna ha möjligheten att få tävla om CACIB.

Så håll en tumme för oss tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar