torsdag, april 18, 2013

Tidsmaskin någon tack?

Finns det någon därute som har en tidsmaskin månne? Som kan stoppa tiden? För just nu skulle jag vilja göra det, trycka på stopp och sen vara nöjd resten av livet. För det är något speciellt med äldre hundar. Och just nu är Gossip varken för gammal eller för ung. Hon är lagom.

Vår fina tjej som fyllde åtta år för 1 1/2 månad sedan är en pigg pensionär som hänger med på långpromenader, tar ett spår lite nu och då, tränar lydnad några gånger i veckan, men framförallt så är hon helt perfekt. Det har hon iofs alltid varit, perfekt alltså ;), men nu är hon precis sådär härlig som äldre hundar kan vara.

Hon är charmigt döv när det kommer till att tigga vid bordet, men lyssnar när man säger till med "nu räcker det" - rösten. Hon går fint i kopplet när vi är ute, håller sig nära och tittar med klok blick upp på mig när hon vill något (oftast vill hon ha en godis och det får hon såklart ;)), hon springer inte bort, utan är nöjd med att lufsa runt i lagom takt, Gos står stilla när leriga tassar ska torkas, hon jagar inte upp sig i onödan utan ser på livet med år av erfarenhet. Hon litar på oss och vi på henne. Det är något speciellt med äldre hundar, man får en samhörighet efter så många års kamperande tillsammans. Ett starkt band som bara tiden kan ge.

Fast Gossip numera är "tant" så är hon sig lik. Kanske sover hon lite mer än förut men i övrigt är hon sitt vanliga glada jag. För Gossip är alltid GLAD, vare sig hon är hos veterinären, i soffan, stan, skogen eller på lydnadsplanen. Gladast är hon fortfarande när Anders kommer hem, han har alltid varit hennes stora stora kärlek i livet. Och nöjdast är hon när hon får ligga som en kil mellan honom och mig i sängen. Gulle Gos - världens bästa preventivmedel ;)

VattenGos

ApportGos

På Gotland, i vattnet ;)


Finaste Fria Följet Ever Gos

Sol Gos

KampGos

Flygande Gos

I husses famn efter vinst på Gotland

Så, har du en tidsmaskin som vi kan frysa tiden med? Hör av dig :).

2 kommentarer:

 1. Bästaste Gossip! Önskar jag bara, bara kunde föda upp hundar som hon :-)
  Men då måste det ju till valpköpare som ni, NI har ett stort finger med i att hon är en sådan undebar hund!

  Testa Krumilurpiller?

  Kram <3

  SvaraRadera
 2. Hon är verkligen en pärla <3.

  SvaraRadera