måndag, december 03, 2012

Recension av hundtäcken

Jag är en riktigt prylsamlare, speciellt när det gäller att shoppa saker till hundarna. Varje år kör jag sedan en inventering och skänker bort det som vi inte använt på en tag. De som får våra överblivna prylar är hundarna på Hundstallet. En bra affär både för mig och dem känns det som ;).

En sak som jag gillar att köpa, förutom halsband som man aldrig kan få för många av, är hundtäcken. Jag vill inte att hundarna ska frysa, och speciellt Gossip som börjar bli lite till åren behöver värma sig betydligt tidigare på säsongen än tex Rulle. Dessutom blir Gossip inte varm på samma sätt nu när hon går kopplad hela tiden. Täcke på = ingen stelhet. Rulle verkar ha ärvt Kanonens aversion mot kläder och springer helst "naken" ;).

Ibland får Rulle ändå finna sig i att ha täcke på, och det är när vi har tränat. Att värma upp, trappa ner och vara rädd om sin hund hoppas jag att alla därute tänker på. Och att hundens muskler mår bra av ett värmande täcke, det är toppen att slänga på dem ett lager med värme när träningen är klar.

Vår täckesgarderob består av alla möjliga varianter i olika prisklasser, och självklart har vi vissa favoriter ;

Här visar Kanonen ett täcke från Granngården. Pris ca 200 kr och ett bra vardagstäcke.
Står emot vind och är lite vattentät.
(täcket åkte av direkt efter att fotot tagits, Kanonen blev VARM ;)

Gossip fotomodellar med ett Hurtta täcke för ca 500 kr.
Täcket är inte värt sitt pris, ytmaterialet gick sönder efter bara ett par dagar och det får lätt nya revor.
Konstigt prassligt yttertyg. En besvikelse.
Bensnörena höll inte och nu glider täcket på Gossip, det sitter verkligen inte bra.
Täcket ska väl egentligen stå emot det mesta och vara varmt och vattentätt, men nej, något mer
Hurtta-täcke av den här modellen blir det inte.

Rulle har på sig ett fleecetäcke från Hööks. Pris ca 69 kr och väldigt uppskattad av den lille.
Värt sitt pris, lite värmande dock ej vattentät.

Favorittäcket nummer ett;
Vintertäcke Back-on-Track, fyndades för halva priset förra vintern (ca 300 kr)
Varmt och har kraftigt yttertyg som  håller emot busiga småbröders klor, sitter toppen (går att spänna åt), går ner ordentligt över rumpan och bensnörena är av bra kvalité. Vattenavvisande.
Kanonen  och Gossip i värmande Fleece-overaller från Dogstore, ca 400 kr
Bra kvalite, noppar inte efter tvätt, dock lite knöliga att få på hundarna. Perfekta täcken att ta på hundarna efter träning eller när de ska ligga i bilen en stund. Sys upp efter beställning.
Favorittäcke två är också ett Back-On-Track täcke. Ett sk nättäcke med keramiskt tyg på insidan, perfekt att ha på sig när det inte är så kallt, men man ändå behöver värmas. Eller när man tagit ett bad i karet eller sjön :). Ett riktigt bra täcke!

Mer om våra favorittäcken från Back-on-Track kan du läsa här. Passa på att fynda ett när nya modeller lanseras (då reas oftast förra årets modeller ut till förmånligt pris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar