tisdag, december 11, 2012

Inte svart eller vitt


De flesta av oss vet att hundägandet sällan är varken svart eller vitt, det kan vara rosa, ljusblått, skimrande gult eller som för oss just nu - grått.

Gossip har haft ont i ett ben, det visade sig vara en gammal förslitningsskada och veterinären rekommenderade operation. Tyvärr har vi hamnat i ett mittemellanland vad gäller försäkringen så en eventuell operation täcks bara till en viss (liten) del av försäkringsbolaget.

Även om vi kan skrapa fram de många många tusenlapparna och operera vår hund så är det inte så lätt att ta beslut. Vi känner inte spontant och starkt att ett JA eller ett NEJ väger över. Lika tacksam som jag är över att Anders och jag tycker likadant vad gäller våra hundar, lika frustrerande är det att vi just nu inte vet vad vi ska göra.

Ska vi operera vår hund och låta henne gå igenom en stor operation med alla de risker den innebär? Ska vi sedan låta henne genomgå en lång rehab och hoppas att allt går vägen. Under tiden hinner hon fylla både åtta och åtta och ett halvt. Det är inte "bara" att operera en hund som börjar bli gammal, en hund som är äldre har en längre återhämtning och det är större risker med att söva dem än en yngre hund.
Just nu håller jag på och kikar på alla möjligheter som vi har. Ur alla synvinklar som går. Mycket tid ägnas åt att få tag på journalkopior, prata med olika veterinärer, fundera och klura. Kan Gossipen kanske klara sig utan operation men med hjälp av andra metoder så är nog det att föredra. Kunde någon garantera att hon blir 14 år så skulle kanske beslutet vara lättare, jag undrar så vad hundguden har i åtanke åt oss.

Som sagt var. Allt är inte svart eller vitt, ibland är det grått och man vet inte vilket ben man ska stå på. Och lika lätt som det är att råda någon annan lika svårt är det att ta beslutet själv. Jag vet att det vi gör kommer att vara för Gossip och hennes bästa, vi måste bara bestämma oss för vad. Vår finaste prinsesshund.

Gossip själv tycker att hon mår toppen, hon domderar som vanligt över Rulle och deras gemensamma tuggben, hon njuter av våra korta promenader även om hon undrar varför vi måste gå hem efter 10 minuter. Hon skäller på grannens hundar och myser i soffan såfort hon kan. Det är bara vi människor som kämpar på med vårt. ;)

2 kommentarer:

 1. Vilken jobbig sits !
  Satt också med en äldre hund för ett par år sen som de ville operera, det skulle inte gynna honom och jag sa nej. Han levde bra några månader till, sen fick han gå vidare över regnbågsbron för att hundlivet blev, i mitt tycke, för dåligt för honom...
  Det är verkligen inte lätt att bara bestämma sig för det ena eller andra, men ni kommer nog på vad som är bäst för Gossip, hoppas ni får ha henne med er länge till !

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vilken typ av operation hon behöver, och hur lång rehaben skulle bli och innebära, för er och för henne. Ja, även för er för att det känner hon av :)

  Är hon lycklig i sin värld som det är nu, så kanske det är det bästa för henne. Jag bestämde mig ang. frk Piraya, att OM nåt mer inträffar kommer jag inte att åtgärda något större, hon har haft sin beskärda del av rehab och "vara försiktig". Hon är lycklig som oftast, hon får Cosequin och klarar sig bra på det, bättre än receptmediciner.

  Kraaaam

  SvaraRadera