onsdag, oktober 31, 2012

Rulle goes to Dortmund

Tiden går så svindlande fort och plötsligt har hela oktober passerat. Och vi har haft en upplevelsefylld månad, förutom en härligt avslappnande semester i Egypten (utan hundar ;)) så har jag och Rulle varit i Dortmund på Bundessieger (Tysklands största hund- och hästmässa med ca 74.000 besökare under tre dagar).

När jag anmälde oss till utställningen så kändes det som en toppenidé, men desto närmare avfärd vi kom desto mer pirrade det i magen. Hur skulle Rulle klara den långa resan? Skulle vår ystre yngling finna sig i att ligga i bilen alla dessa långa mil? Självklart skulle han vara ordentligt rastad innan vi åkte och självklart pausar vi ofta, men ändå. Det är låååångt till Dortmund. Både för två- och fyrbenta ;).

Jag hade dock inte behövt oroa mig. Rulle åkte bil som han aldrig gjort något annat, och jag tror att han förvånade både mig och resten av resesällskapet. Duktig Rullekille börjar bli stor.

För Rulles del så var det fem dagar av fest. Han ÄLSKAR nya saker, han ÄLSKAR människor, han ÄLSKAR utmaningar, han ÄLSKAR att bo på hotell. Den här gången fick han tom en egen säng ;), så livet var verkligen toppen. Och på utställningen så paddlade han fram genom folkhavet, totalt orädd och alldeles lycklig över att få hälsa på allt och alla.

Drygt 9 månader gammal gjorde han så sin debut på Bundessieger, med ett SG som resultat. Nästa dag ställdes han på den nationella utställningen och då var resultatet ännu bättre, SG, Junior Cert och Junior VDH cert. Och så blev han bästa bruna junior och andra bästa junior (båda färgerna). Endast slagen av en IDC-segrare. Förutom den officiella utställningsdebuten så fick Rulle även vara med i Jean Dark's BIS-3 vinnande uppfödargrupp. Inte ens där behövde jag oroa mig, Rulle lät sig inte störas av den stora publiken, kommentatorerna, och allt annat ståhej runt ringen. Bra gjort av en liten parvel att springa in i den stora finalringen med svansen på topp tycker jag.


Rulle 9 månader i DortmundDet bästa med resan var att få träffa våra tyska vänner Alexandra och Elmar, det var värt varenda mil för att få se dem igen. Det värsta med resan var att vi höll på att förlora en av våra hundar :(. Med hjälp av lite skoltyska, mycket engelska och djädrar anamma så fick vi tillslut veterinären att förstå att det inte var ett virus utan en dödlig magomvridning som Juni hade drabbats av, och nu verkar Juni må bra igen. Men det var en hemsk kväll, natt och hemresa, jag tror alla drog en lättnadens suck när vi var på svensk mark igen.

I övrigt var det en mycket lyckad resa, våra hundar gjorde bra ifrån sig;

 * Bundessieger 2012 dvärgpinscher Jean Dark Bacardi!!!!
(1:a och 2:a bästa hane kom från Kennel Jean Dark - Jean Dark Bacardi och Jean Dark Mango)
* VDH-champion - Chinese Crested Sun Hee's I'm Marionette
* Fredag Bis-2 uppfödargrupp Kennel Jean Dark (Chinese Crested)
* Lördag Bis-3 uppfödargrupp Kennel Jean Dark (dobermann) Bundessieger uts.
* Söndag Bis-3 uppfödargrupp Kennel Jean Dark (Chinese Crested) Bundessieger uts.
* Totalt fick vi ihop 14 cert och ett antal clubcert


Bundessieger 2012
JEAN DARK BACARDI


Vi firade Bacardi med en drink ;)
BIS-2 vinnande grupp fredag
BIS-3 vinnande grupp söndag (Bundessieger)


Tack Becca, Felicia, Jeanett och Mia för en trevlig helg i Tyskland. Ser redan framemot nästa år ;).

Mer om vår resa kan ni läsa i Jeanetts tankeverkstad och bilder från utställningen hittar ni på Rulles facebook-sida.

:)

http://kenneljeandark.blogspot.se/2012/10/dortmund-2012.html

http://kenneljeandark.blogspot.se/2012/10/magomvridning-det-otacka-otacka-ordet.html

1 kommentar:

  1. Vielen Dank! Wir haben uns auch sehr gefreut, euch wiederzusehen! Es war ein wundervoller Tag!!

    SvaraRadera