tisdag, juni 12, 2018

Better safe than sorry

Igår besökte vi en veterinärklinik i Kungsängen för en check up av Rosie och magen. Helgens väder  har, som alla dagarna sedan Rosie parades, varit väldigt varmt men nu i slutet av dräktigheten så tar hettan lite mer på den blivande mamman. Så istället för att undra hur hon mår fick vi veta hur hon och de små dvärgarna i magen mår.

Det första veterinären sa när vi äntrade undersökningsrummet var "Så söt hon är". Det är alltid en bra sak att säga till en hundägare ;) så där blev det pluspoäng direkt. Efter lite klappar, en allmän hälsoundersökning både fram och bak så ville veterinären ha upp henne på bordet för att kolla hur magen mådde. Vips så stod Rosie där och vips så log veterinären brett medans han hummade fram "De är stora nu" samtidigt som han pekade på en blobb på skärmen. Alltså allvarligt, hur ser man ens att det är en valp som är därinne, jag såg bara ett enda grått pulserande blippande virrvar? Nåväl, som tur är så var det ju inte jag som skulle kika på Rosies mage invändigt utan veterinären. Och det gjorde han med den äran. Leendet blev bara större och större medans han berättade att "Där har ni ett hjärta, där ett till, se där och så vidare. Ser ni hur fint de slår, ja allt är bara bra i magen, det här är en fullkomligt normal dräktighet tack och adjö". Jag svävade ut ur kliniken så glad så glad så glad så :).

I övrigt har Rosie nu flyttat in i sin valplåda på nätterna. Eller valpgrotta som vi kallar den för hon har nämligen ett tak över sin låda. Anledningen till taket är för att Rosie älskar att sova under sängar/lägre bord/stolar och för att få till den känslan i valplådan så har vi helt enkelt spänt ett påslakan över hela alltet. Rosie ÄLSKAR grottan, hon kryper nöjt in där i mörkret när det är dags att sova. Samtidigt som lådan åkte fram så spärrade vi även av möjligheten för Rosie att krypa in under sängen. Avspärrningen kom verkligen i grevens tid då hon riskerade att fastna därunder varenda gång hon kröp in. Magen är stor nu. Lite andra förändringar som har skett i vår vardag är att långpromenaderna numera är flera kortare promenader, likaså delas maten ut flera gånger per dag istället för två och massage av babymage utförs varje kväll bara för att det är mysigt och skönt. Allt detta för att Rosie ska ha en så optimal dräktighet som möjligt. Glad mamma är lika med glad valpmage tänker vi.

Så nu hoppas vi att slutet av dräktigheten blir som resten har varit. Normal och bra. Tumme upp på den!
Här kommer inga små dvärgar in

Mage av dygn 50 modell

Rosie gillar sin valplåda med tak

Eh, en valp.....

Magen är så stor så den tar i marken när Rosie sitter 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar