torsdag, juli 05, 2012

Filmstjärna och fotomodell

Gossip the TV-star
med Jonas Karlsson
"Mannen under trappan" 2009
Gossip är inte bara en himla himla himla massa titlar Gossip. Hon är även filmstjärna och fotomodell. I min vänskapskrets så har jag många duktiga fotografer, en av dem är Linda Berggren.

Linda är väldigt kreativ och kommer ofta med annorlunda idéer. I våras sågs vi  alldeles för tidigt ;), på en golfbana utanför Stockholm för att som Linda sa "ta bilder i soluppgången".

Själv är jag sällan med på bild, fast jag är på plats. Jag ligger jämt på marken eller på golvet i någon konstig, inte alltid så angenäm, yogaställning. Jag får inte synas, bara höras. Mitt uppdrag är nämligen att få hundarna att titta hitåt, ditåt, neråt, uppåt eller att springa/stå/gå på ett visst sätt. Ett uppdrag som inte är sådär jättelätt. Jag anländer ren och fin och åker från fotouppdragen smutsig som bara den, med gräsfläckar på knäna och lera på hakan. Idag badade jag med kläderna på. Men det är kul!

I veckan fick Linda en ny idé. Hon ville ta bilder i vattnet. Och Gossip, som älskar allt som har med vatten att göra fick den stora äran att vara fotomodell och övningsobjekt. Gossip tröttnar aldrig på att bada. Vatten, förutom husse, är hennes stora kärlek här i livet.

Självklart skulle även dagens fotosession gå av stapeln tidigt. Så strax efter sex satte sig en yrvaken Ammi i bilen och puttrade ut mot Österåker.


Voffo är vi uppe nu, voffo ligger vi i soffan och inte i sängen?

Väl framme blev Gossip helt tossig när hon insåg att anledningen till varför jag väckt henne så tidigt (det var lite mutter mutter att få upp hundarna klockan strax efter fem) var för att hon skulle få B.A.D.A!

Nåväl, Linda ålade sig i sin våtdräkt, jag tog med mig påsen med leksaker och Gossip och sen gick Linda ner i vattnet medans jag och Gos stod på bryggan. Och så började vi. Slänga leksak, Gossip hopp och plask ner i vattnet och sen gjorde vi om det. Om och om och om och om igen.


Linda och Gossip (notera Lindas fina tyngder,
bajspåsar kan användas till mycket ;))
Efter en liten stund kom vi på att jag också behövde vara i vattnet. Fast jag hade ju inte med mig några badkläder. Hm. Vad göra? Jo, jag tog helt sonika av mig min blus, klev i vattnet i linne och kortbyxor och sen körde vi. BRRR, lite kallt var det allt, men man får ju offra sig för konsten.

Drygt en och en  halvtimma senare och MASSOR med hopp från bryggan så var vi klara. Gossip var en riktig stjärna på modellandet, efter att hon hoppat i vattnet från bryggan så slängde jag alltid in leksaken mot land, Gos simmade de dryga 20 metrarna, tog sig själv upp på bryggan igen och sprang sen ut till oss. Dutti tjej!

Nej, jag är inte klar. Vi har ju bara badat i 1 1/2 timma!

Nu väntar vi ivrigt på bilderna, tills dess får vi nöja oss med att beundra soluppgångsbilderna (klicka gärna på bilderna för att få upp dem i större format):


Fina flickor i soluppgången

Bästisar - Rulle och TaniaJeanett och hundarna i soluppgången (Gossip till vä om J)

2 kommentarer:

 1. Annika i Lindby5 juli 2012 22:33

  Knasiga är ni, men väldigt roliga :D

  SvaraRadera
 2. Carola von-Ahn-Hedberg6 juli 2012 00:08

  Hahaha vad spännande, jaaa vad gör man inte för lite foton :)
  Kram!

  SvaraRadera