lördag, februari 04, 2012

Fredagsmys

Nöjd Kanonkille efter avslutat lydnadspass
De senaste veckorna har vi tränat inomhus två gånger i veckan.  Till skillnad från söndagar då jag åker norr om Uppsala så har jag betydligt närmare till fredagens träning som sker nära hemmet.

Igår höll kylan Sverige i ett kallt grepp och det var inte självklart att att träningspasset skulle bli av. Men så bestämde vi oss ändå för att köra, byltade på både hundarna (varav två inte har någon päls ;)) och oss till max och sen körde vi en speeddejting variant på träning. Dvs korta och intensiva 5-minuterspass varvat på varandra. Hundarna uppskattade denna träningsform enormt mycket och koncentrationen var på topp hos alla fyra.

För Kanonens del så var den största utmaningen att träna nära Luna som löper för första gången, i övrigt fick han öva på fritt följ, svängar, sidförflyttningar, stå och stadga. Killen skötte sig jättebra :)

Med Gossip fortsatte jag att traggla på vittringen, där jag lärt henne att peka på rätt pinne (dvs trycka på rätt pinne med sin nos), detta för att få bort att hon lyfter fel. Nu börjar det bli dags att utmana henne vidare i detta moment. Sedan körde vi stegförflyttningar och FJÄRREN :). Till min stora glädje kunde jag backa ut på fullt avstånd utan att Gossip flyttade framåt vid något skifte. Så härligt att allt vårt jobb gett så bra resultat. :)

Tyvärr är Gos tass inte helt bra än, så vi ligger efter med alla dirigeringsmoment, längtar tills vi kan börja med dem.

Under tiden som jag tränar lydnad så kör Felicia agility med Saga och Luna, det är verkligen full fart i ridhuset och hennes hundar gör fina framsteg varje gång. Så kul!

Hundarna uppskattar verkligen dessa tillfällen och de tillbringar sedan kvällen i vår soffa. Djupt snarkandes :).

Må väl!

1 kommentar:

  1. En helt OK fredag med andra ord:-). Kul att det går så bra med träningen.
    Kram, Katja

    SvaraRadera