fredag, mars 19, 2010

Kanonkillen KORAD

I helgen var det då äntligen dags för Kanonkillens exteriörbeskrivning så att han nu kan få ut titeln KORAD.

Vi kan sammanfatta det hela med att Kanonen förutom två pyttesmå anmärkningar fick utomordentliga vitsord. Hans mått är 72 cm x 72 cm, bröstdjupet hela 37 cm Jag var mest nyfiken på längd och höjd hihi. Nu är han iaf godkänd och korad, att vi väntat beror ju på att han var ute på mentaldelen tidigt i sitt liv och därför inte kunde beskrivas. Det är inte lätt att vara för ung :). Förutom Kanonen fick även bröderna Kinge och Fred ut sin titel, likaså beskrevs syster Ella.


Våra två superfina vovvar.

I lördags var det ju inte bara dags för exteriör och dylikt, utan även Stockholm Wintershow. Jag var involverad i det mesta både före och efter och tidigare. Det är så roligt att hjälpa till, jag önskar att fler hoppade på tåget. Men som tur är var vi ett bra gäng i år - TACK till alla som hjälpte till, speciellt Madde som upplevde massor med nya saker tror jag :). TACK oxå till alla som hjälpte till att städa hallen efteråt, det är den tyngsta biten, efter en lång slitsam dag ska man röja undan efter alla, men i år var det många som hjälpte till så tack!

För hundarnas del kan man inte annat än vara nöjd. Kanonen steg in i en stor öppenklass, stod som en prins, sprang som en gud och allt detta tillsammans med mig. Konkurrensen var stor och den här gången fick vi liksom många andra fina hundar nöja oss med ett 1:a pris. Roligt var det ändå eftersom jag kände att jag hade koll på läget under visandet.

Vår fina bruna Känguru Gossip visades - som så många gånger på senare tid - upp av Pernilla som med van och stadig hand förde fram Gos till en fantastisk fin placering i bästa tikklass. Gossip kom FYRA och stod därmed som ensam okuperad bland de placerade tikarna och bästa svenskfödda tik :).


Bästa Svenskfödda tik (och hane) vann en sån här :)

STORT GRATTIS TILL:
* Jean Dark Grabazzi som blev BIM
* Jean Dark Havana Reserva som blev 2 BHKL
* Jean Dark Kingdom som blev 4 BHKL - som jag visade i BHKL tjohopp :).
* Jean Darks uppfödargrupp som blev bästa grupp
* Jean Dark Nike som blev BIM-valp
* Jean Dark Kiss and Tell som placerade sig i den rekordstora öppna klassen för tikar.

Grattis även till alla er andra som är nöjda med era resultat. Tack alla Jean Darkare för en jättetrevlig dag, för god sportmanship och många glada skratt!

Jag måste skriva några extra rader om Gossip som numera är "deltidspensionär" vad gäller utställandet. Hennes meriter är fantastiska, alla våra mål vad gäller utställningstitlar är uppnådda och allt som kommer framöver är bara bonus. Jag ska inte trötta ut er med för mycket fakta, men få svenskfödda (eller importerade) tikar har hennes meritlista.

Gossip är bl a utställd nio gånger på Dobermannspecialer (varav en gång i Norge, en i Finland, IDC ej medräknat) och har placerat sig på sju av dem. Förutom detta blev hon 2006 den första okuperade dobermannen någonsin att bli BIG-1 på en internationell utställning, hon fick 2007 en fantastisk placering i Italien (IDC), hon har ställts i 5 olika länder med otroliga resultat. Jag blir faktiskt alldeles alldeles tagen av henne av att tänka på allt som hon har bjudit oss på.

I år kommer Gossip att ställas på några få (5) utställningar, dock bara på några av de största, och om hon så aldrig mer placerar sig så har hon haft en oerhört fin utställningskarriär. Gossip om någon har ju bevisat att man kan både vara snygg och smart :). En av Sveriges bästa tikar är hon helt enkelt, för oss är hon såklart DEN BÄSTA :).

TACK till Pernilla för att du lånade ut dina armar, ben och din kunskap till oss i helgen. Och TACK till Jeanett för vår härliga, knasiga, busiga, överjordiskt vackra, glada och absolut bästa Gossip Aronsson :).


Gossip i Italien 2007.

Idag är det vårdagjämning HURRA!


Kolla - gräset tittar fram!

Ha det bäst allihopa, och glöm inte att pussa på era hundar!

7 kommentarer:

 1. Stoort grattis till Kanonens titel, ni har verkligen två superfina brunisar.

  M.v.h

  Magnus o Mexx

  SvaraRadera
 2. Annika i Lindby20 mars 2010 10:48

  Stort grattis! Ja ni har helt underbara hundar,och hundarna har helt underbara "föräldrar". Blir så gald när jag går in här och läser.
  MVH

  SvaraRadera
 3. Stort Grattis till Kanonens nya titel KORAD =)

  Grattis till Gossips fina placeringar på specialen! Jag får gåshud när jag ser den damen i ringen, sååå snygg!

  Det är verkligen 2 underbart vackra, trevliga brunnäsor ni har!

  SvaraRadera
 4. Tänk att ha TVÅ sådana snygga härliga hundar boendes under samma tak :-) Grattis till helgens framgångar!!!

  SvaraRadera
 5. Grattis till de fina resultaten och till titeln! Jag såg ju bara Gossip i ringen, och då förstod jag verkligen varför domarna faller som furor för henne ;)

  SvaraRadera
 6. Gossip är en kanonhund!!! Och så klart grattis än en gång till båda hundarna!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Tack allihopa! Nilla, du har rätt. Gossip måste upplevas live och i ringen, hon är väldigt fin då vår lilla leråkerhund :). Nu ska vi ut och träna lite :).

  SvaraRadera