onsdag, november 05, 2014

Yippii, en titel till!Efter 5 st förlorade vinnartitlar så erövrade Gossip så ÄNTLIGEN en officiell vinnartitel. Att hon dessutom blev tredje bästa tik på Dansk Vinnare, vid en ålder av 9 år och 8 månader är helt enkelt fantastiskt. Den här utställningen var speciell och jag kommer att minnas den för all framtid.

Fyra stycken officiella titlar och en inofficell (NORDISK VINNARE, NORSK VINNARE x 2, KÖPENHAMNS VINNARE, SVENSK DOBERMANN VINNARE) har förlorats för att Gossip bestämt sig för att hoppsasteg istället för trav är det rätta sättet att ta sig fram i ringen. Titlar som Gos haft i sin hand tills vi börjat röra på oss och hon gått upp i atomer av glädje.

Men vinner inga titlar genom att hoppa fram som en känguru när andra travar. Så ÄNTLIGEN är verkligen dagens ord. Och om jag verkar överlycklig så är jag det. Jag är supersupersuperglad.

Att visa en veteran är något speciellt, de gamla hundarna enar oss rasentusiaster och jag vill tacka alla er som i helgen sa så fina ord om vår gammeltant. Tack!

I fredags tog vår yngling dessutom sitt första CACIB när hon blev BIR på Växjö Internationella. En härlig upplevelse det med.

Tack Jeanett och Felicia för två underbara hundar som vi älskar så mycket! Och tack för en trevlig helg tillsammans. Grattis till Jean Dark Annies Songs Nordiska Junior Vinnar titel. HEJJA!

Dansk Veteran Vinnare 2014
Jean Dark Gossip 
Tjorven på Dansk Vinnare 2014. Duktig tjej!

Gossip med domaren Allan Berling Christensen

Våra fina tjejer hade en framgångsrik helg!

Tjorven till INTE följa med husse till bilen (Herning)

Gossips fantastiska kritik

Nästan 10 år gammal veterantik, feminin och elegant, härligt långsträckt huvud med parallella linjer och korrekt bredd, vidunderligt mörka ögon för brun, välmarkerad underkäke bett och tandset ok enligt intyg, höga korrekt ansatta öron, elegant torr och stram hals, välmarkerad manke, torr och stram överlinje, korrekt kors och svansansättning, bra bröstdjup och bredd, eminent förbröst, flott underlinje, starka ben, korrekta kattfötter, välvinklad både? (det står saveifor på danska) fram och bak, mycket flott mörkt brun päls med korrekta färger och markeringar, temperament prima, rör sig med stadig effektivt för åldern, en veteran som för dagen visas med heder och värdighet.

Dansk Veteran Vinnare 2014 och 3e bästa tik

Tjorvens fina kritik från Dansk Vinnare (domaren är rasspecialist)

17 månader gammal elegant feminin tik, korrekt storlek, nästan kvadratisk, uttrycksfullt huvud med parallella linjer, välmarkerad underkäke, torra strama läppar, bett och tandset ok, höga välburna öron, mörkbruna ögon, elegant torr stram hals, välmarkerad manke, torr och stram överlinje med korrekt kors och halsansättning, bra bröstdjup och bredd, välmarkerat förbröst, bra långt underbröst och korrekt underlinje, korrekt vinklad baktill, tillräckligt framtill, står korrekt pararellt fram och bak, passande (?) kraftig benstomme (lemmer?), slutna kattassar, päls, färg och markeringar korrekta, prima temperament, rör sig korrekt med vägvinnande rörelser

Tjorven 2a bästa juniortik med CK på Dansk Vinnare 2014

KBH JV-14 Jean Dark Timeless tog sitt första CACIB på Växjö Int. Hon blev dessutom BIR.


1 kommentar:

  1. GRATTIS till super fina resultat!! Du har verkligen jätte fina hundar!
    Såg Gossip på världsutställningen i Helsingfors och man blir så glad av att få se en sådan vacker äldre dam, som dessutom charmar hossorna av folk...��
    Mvh Johanna

    SvaraRadera