fredag, april 16, 2010

Snurrig hemsida


Gepetto Katt och pelargonerna solar tillsammans

Hemsidan är tillfixad. ÄNTLIGEN. Det blir lätt så att den hamnar på efterkälken när man prioriterar annat :). Än finns det jobb kvar att göra, men nu är iaf Gossips och Kanonens sidor aktuella. Alltid något :). Hemsidan hittar du ju på http://www.knorrsvans.se/.

Veckan har gått i tränandets tecken.

I tisdags träffade vi appellgänget, fem glada förare och nio lika glada hundar möttes upp för att hjälpa varandra. Det var JÄTTEKUL, och alla hundarna var jätteduktiga. Jag blev grymt imponerad av Kanonen som gick fot, låg plats (med huvudet ner :)), körde inkallning och budföring. Bäst av allt var att han inte stördes alls av att stället kryllade av andra hundar och dofter. Duktig kille.

Gossip fick köra ett "riktigt" träningspass för första gången på månader. Tyvärr är hon fortfarande lite halt, så man får vara varsam med henne. Ett extra plus för vår del var att vi fick ihop en grupp till framåtsändandet och det var ju toppen för Gos del! Efter drygt 3 timmar så var både hundar och förare lagom mosiga. TACK allihopa för en supertrevlig eftermiddag! Behöver jag säga att hela vår grupp består av dobbisar ;).

I onsdags väntade spår och upplet för hundarna. Gossip fick nöja sig med uppletsövningar medans Kanonen fick göra både och. Hans spår var inte alls långt, 165 m för att vara exakt (Tracker i mobilen är bäst!), en liten vinkel och två apporter. Första sträckan gick jättebra, där hade vi medvind, Kanonen spårade så att det lät (ska kolla näsorna på båda), låg i finfint och hittade handsken som jag lagt där. Vinkeln gick även den bra, men sen fick vi sidvind och hamnade lite på sidan av spåret. Dock tog vi oss runt och glädjen var stor när sista apporten, som var en leksak, hittades. Tittar man spårmässigt så har vi långt kvar till appellstart, men jag vet också att det kan gå undan om man bara ligger i och tränar!


Väntar på att få börja spåra...


Enormt stor Kanonnäsa!

Självklart lyckades Kanonen tappa bort sin leksak på väg från spårslutet mot bilen, men då kan man lita på Gossip. Hon hittade den i ett dike :).


Gossip hittade "skojsen"


Älgspår i rutan

Kanonen fick även köra två uppletsskick och här letar han på så fint så. Lugnt och systematiskt.

Gossip sprang mest omkring i rutan under första skicket så det blev in i bilen igen och ta det lugnt medans Kanonen jobbade. Sedan var det full fokus även för Gos del :).


Efter träningen brukar vi gå en promenad

Igår körde Gos upplet och lydnad, medans jag hade tänkt att Kanonen skulle få vila. Men tji fick jag han skulle träna lät han meddela mig (och han kan låta som ett helt kompani när han ylar!) så han fick köra targeten, framåtsändande (vi lekte oss fram till det med hjälp av targetövningar) och platsliggning. Nu kan jag stå ca 20-40 meter från honom och han ligger lugnt kvar. Med huvudet ner :). Tidsmässigt så har han legat upp till en och en halvminut, nu ökar vi sakta tiden.

Idag har vi så haft det träningsfritt och bara ägnat oss åt att strosa i skogen. Det var UNDERBART och vi hann njuta av solen :).


Ska vi gå snart (bilden tagen genom köksfönstret)


Nöjdaste Gossipen i skogen


Kanonkul!


Årets första blåsippa :)

Nu är det helg!
Ta hand om er!

1 kommentar:

  1. Låter som riktigt härliga dagar med duktiga hundar :) Kul med en träningsgrupp och extra kul att det bara är dobbisar :D

    SvaraRadera