söndag, juni 13, 2010

Helgrapport från Pappa Kanon



Svisch, så är helgen slut. Det har varit en mycket händelserik en med lite sömn. Ikväll somnar jag ovaggad om vi säger så....

Igår besökte jag Löttingelund och såg Kanonens småsystrar på korningsbanan. Båda blev godkända - GRATTIS! Nu har sex av sju i K-kullen varit ute på MT och klarat sig:

* Jean Dark Kanon
* Jean Dark King Liqueur
* Jean Dark Kingdom
* Jean Dark Kiss Him
* Jean Dark Kia Ora
* Jean Dark Kylie Minogue

Alla syskon - inklusive Jean Dark Kiss and Tell som förhoppningsvis ska beträda korningsbanan i höst - är hd-fria, 4 st av dem har startat på bruks- och/eller lydnadsprov och fler är på g. Det är så roligt att så många av Kanonens syskon är så aktiva! Vi är så stolta över er allihopa!

Pga korningar och valpfödslar kom Jean Dark-hundarna inte iväg på Svensk Vinnare i Avesta. Den enda som representerade kenneln var Kanonens bror King Liqueur. Finfin kritik och många lovord blev det den här gången. Grattis till vinnarna och övriga som är nöjda med sina resultat! Nästa år hoppas vi kunna åka med ett helt gäng till SV, även om jag fortfarande inte har fått tillbaka lusten att ställa i Sverige. Men vem vet, kanske vill Kanonen jaga CACIB's 2011? :)

Inatt blev det inte mycket sömn, och nu är jag trött som en liten fisk (som Anders brukar säga).

Doggyrescue a'la Ammi blev det idag oxå. Jag hittade en löspringande förvirrad goldenhane längs landsvägen en liten bit från vårt hus. Alla andra bilförare var som vanligt helt handfallna och initiativlösa. Själv tvärnitade jag bilen, plockade upp hunden, kollade öronmärkning och åkte vidare. Efter några hundra meter får jag syn på en förtvivlad matte. Bingo, Zingo hittade hem :-). Fick värsta bästa kramen som tack. Härligt!

Later gators! Ta hand om er!

PS. Kanonen mår ok, han verkar trött, är lite ynklig och tufsen fortfarande, men han är som sagt vid liv och beräknas bli helt återställd. Nu ska bara matte vara duktig och behandla honom som den sjukling han är.


Foto: Jeanett Lemmeke

PPS. Kanonen och Esther har nu blivit föräldrar till elva småknyten på Kennel Jean Dark. Summa sumarum blev det 6 hanar och 5 tikar, både bruna och svarta. Esther är en riktig KANONMAMMA hälsar Pappa Kanon :)

3 kommentarer:

  1. Annika i Lindby14 juni 2010 kl. 09:12

    Oj! Här händer det saker.Vad hemskt att Kanonen blev så sjuk. Skönt att han är bättre nu. Pappa Kanonen. Stora killen.Blir det en hund till nu??
    MVH

    SvaraRadera
  2. Vilka fina puppisar Kanonen och Esther har fått :D

    Nu ska Kanonkillen bara krya på sig så gott!
    Jag och Smilla är fortfarande helt slut efter helgens bravader haha

    Ha det gött!

    SvaraRadera
  3. Kul att K-syskonen är så aktiva!

    Vilka sötnosar till valpar! Å så många brunisar :)

    SvaraRadera