fredag, juni 04, 2010

Sorg i vårt hus...

INTUCH DKUCH SUCH NORDV-00 KBHV-01-02 LP I SPH I NONCHALANCE VOM GEBRANNTEN WALDE

1997 05 12-2010 06 04

Jag minns....

Annas förighet, hennes fantastiska spårnäsa, hur liten hon blev när hon kurade ihop sig mellan mig och Anders i soffan/sängen. Hennes fantastiskt mjuka sätt, snäll som få, söt som socker.

Jag minns...

Annas badbesatthet :), hennes mörka fina ögon som var så kloka. Annas päls som var mjuk som sammet.

Jag minns och glömmer henne aldrig. Anna var aldrig min egen hund, jag fick bara möjligheten att låna henne till träning/och tävling, men hon finns i mitt hjärta, där flyttade hon in. Tack vare Anna fick vi lära känna familjen Lemmeke, den bästa familjen :).

Anna bodde aldrig hos oss på heltid, utan delade sin tid mellan Tyresö och Älta (där vi huserade för 10 år sedan), under senare tid levde hon ett underbart pensionärsliv hos Jeanetts mamma Gerd och mina tankar går idag speciellt till henne...

Saxat från Jean Darks nyhetssidor....

14 oktober 2000
Sist, och ingalunda minst- vår Anna (Nonchalance V Gebrannten Walde). Världens mysigaste lilla fröken som idag debuterade tillsammans med Ammi i appellen. De två SUPERFLICKORNA hamnade på en sjätteplacering och blev uppflyttade!!!!!!

Jag vet inte vem som är gladast, Ammi eller vi i vår familj..........Anna struntar nog blankt i vilket, så länge hon får sin träning. Många hundar har vi haft, men ingen som haft en sådan fantastisk jobbar vilja, och en aldrig sinande ork att bara arbeta vidare som Anna har. HEJA AMMI - Vi ÄR VÄRLDSASTOLTA över våra två A:n!

1 september 2001
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - VÅRA A:n I FARTEN!Så fick vi då det efterlängtade telefontsamtalet - ANNA ÄR CHAMPION!!Tänk att vår lilla piggelinfröken och duktiga Anna startar EN gång i lägre -och för den delen bara en gång i appellen också- och blir uppflyttade.

Efter många timmar av träning, peppning, skratt och kli i huvudet, anmäldes så Anna till sin första lägretävling. Sent igår hämtades hon av Ammi, och startade klockan sju imorse med spår. Det gick som vanligt galant, men så är det väl med dobermannblodhundar, och med 9/9 på specialen, fick vi alla med pirr i magen se hur dagen skulle fortlöpa. Anna var som vanligt lugnet själv och lät sig knappast bekomma av alla med upprörda magar runt i kring henne. Hon jobbade på, och slutade dagen som femma av tolv startande ekipage, och med championtitlar med sig hem.

Vem som är stoltast, tja, det vet man inte. Men två glada mattar -Ammi och jag själv- går iallafall runt med fåniga leenden i ansiktet, och Anna kan knappt titta på en så måste hon ha pussar och beröm. Ammi - tänk vilken tur att vi har dig! Du har gjort ett jättejobb med Anna, tränat, hämtat och lämnat. Och hjälpt oss med valpar, andra hundar och katter. Alltsammans med glada miner och ett smittande positivt humör. Tusen Tack för en underbar avslutning på sommaren - vår sista Nordiska Vinnare Champion!

20 oktober 2002
Anna och Ammi I Farten IgenVår duo har tävlat lydnadsklass II, och slutade på en hedrande 4:e plats av 10 deltagande! Grattis Ammi – du är så duktig och ambitiös! Vi är givetvis jätteglada och stolta över vår franska fröken, och mycket imponerade över alla pokaler hon nu kan välja att ha som matskålar!

Ammi har gjort en liten sammanställning på Annas framfarter i bruks och lydnadsdelen, och det är skoj att se att det inte bara är på utställning en dobermannn visar framtassarna.

BRUKS
Appell och lägre uppflyttad på första försöket

LYDNAD
5 st Klass 1, tre förstapris (181,5 p, 169 p, 163,5 p), två andrapris (157,5 p och 154,5 p), två vinster.

4 st Klass 2, tre andrapris (144,5 p, 157,5 p och 159,5 p) ett förstapris (168 p), en vinst, en andraplac, en tredjeplac, en fjärdeplac (idag). Totalt 3 vinster!!!

Summa: 12 tävlingar och 8 st pokaler (som man bara får när man blir uppflyttad eller hamnar på prispallen). Hittills inget bottennapp......utan som sämst ett andrapris på tävling. Otroligt va?
Anna är en duktig liten fransk pingla hon! Nu måste jag tjata på Anders så att han köper ett prisskåp till oss :-))). /Ammi


Saffran och Anna 2000


Anna i Älta 2001


Anna och Uno på Utö 2002


Anna 20 mars 2010

Anna blev 13 år och 23 dagar gammal.

Vi saknar och älskar dig!

Nu har jag tre hundar i himlen och två på jorden....

:(

5 kommentarer:

  1. Usch ja, den där saknaden är så stor att den gör ont rent fysiskt.... Vilket härligt liv Anna fick!
    Marina (som också har ont)

    SvaraRadera
  2. Blir alldeles tårögd..jättefint skrivet ..
    Tror att Anna nedärvt mkt av det du skriver i Curre ...den enorma arbetsglädjen,snällheten .
    Tror att ni hade lika stor glädje av varandra bägge två du och Anna kram!

    SvaraRadera
  3. Finaset Annapanna. Tokigt tomt det blir efter en älskad vän..

    Nu får Änglarna hålla i sina godispåsar!
    Värsta godisråttan på väg in genom Himlaporten:-)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Beklagar sorgen, det är tungt och det gör ont. Det gör inte mindre ont för att den älskade vännen blev gammal och fick ett underbart liv, snarare tvärtom. Många kramar från oss ta hand om er och njut av era andra hjärtesmycken.

    //Maria och Claes

    SvaraRadera