måndag, maj 24, 2010

SDV-10


Smutsigaste byxorna på SDV-10 tillhörde mig :)

Heltrött efter en mycket lång dag igår. Duktig, trevlig domare med stor raskunskap men det tog en evinnerlig tid att bli klar ;). Då är det bra att ha trevlig sällskap, en god Jean Dark-buffé att äta av och ett tält att sitta i när det regnar (även om solen sken på oss nästan hela dagen :)).

Kanonen visade jag själv individuellt, var så nervös så att jag fick en astmaattack i ringen, Kanonen kände av att hans matte inte mådde bra och allt blev bara pannkaka. Snälla Becca (TACK) klev med Jeanetts omsorg in i ringen med Kanonen i konkurrensen och kunde tillslut rodda in Kanonen på en hedrande fjärdeplats i den öppna klassen. Det är bara att konstatera följande: att visa egen hund mår Ammi inte bra av ;). Konstigt kanske eftersom jag tävlar lydnad och bruks utan att bli så fruktansvärt nervös, och visar andras hundar utan att svimma av ;).

Kanonens kritik var iaf FINFIN :):

Typ och helhetsintryck: Utmärkt (Excellent)
Mentalitet: Stable

2,5 years old brown male, big size, excellent bones and substance, excellent type, good coat and marks, corr bite in full condition, very powerfull head with a long muzzle, missing some underjaw, excellent front assemble, excellent deep chest, topline, tailset + croupe excellent, excellent rear angulation, corr eye in shape but should be darker, very good reach and drive in movement.

1:4 ÖKL

Gossip visades som vanligt till perfektion av Pernilla, lite bus hann de med oxå, Gos har stenkoll på när hon är i eller utanför ringen, såfort hon kliver innanför ringbanden så blir det åka av. Gossip placerade sig på en finfin fjärdeplats i championklassen. Tack för hjälpen Pernilla, sorry att ni blev "sist" den här gången ;). Hihi.

Gos kritik:

Mentalitet: Stable, showing good temperament

5 years old brown bitch, big size, corr bite, full dental, corr coat + marks, excellent bones + substance, corr head planes, powerful muzzle and underjaw, well shaped head, corr neck, well developed front ang + brisket, excellent deep cheast, strong topline, corr tailset + croup, very good hinde ang, excellent reach in the front, very good in the rear.

Chkl: 4 (av sex championtikar)


Finaste BIR-nillan och Gos

GRATTIS TILL:

* Jean Dark Grabazzi som blev BIR, SDV-10 och bästa svenskfödda hane
* Jean Dark Noa Perle som blev BIR-valp
* Jean Dark Guess som blev andra bästa hane
* Jean Dark Kingdom som blev fjärde bästa hane
* Jean Dark I Love You som blev tredje bästa tik
* Jean Dark Kiss and Tell som tog CERT!!
* Jean Dark King Liqueur som blev trea med ck i öppenklass hane
* Kennel Jean Dark bästa uppfödargrupp (gruppen bestod av JD Grabazzi, JD Kanon, JD Gossip och JD King Liqueur)

Grattis oxå till övriga Jean Darkare!

Grattis även till BIM vuxen och valp, Kleza's Kennel (bästa uppfödare valpar), alla Svenska Dobermann Vinnare 2010 och övriga som är nöjda med sina placeringar!

Nu ska astmadoktorn ringas, jag mår inge bra i min andning och har inte gjort det under hela våren. Sen ska pööölen fyllas på med mer vatten :).

Ajök!

8 kommentarer:

  1. Låter inte bra där med din astma, vad jobbigt... Du får lämna över showandet med egen hund till "teamet" :D Jag blir nervös oasett om det ät utställning eller tävling..fortfarande en "färsking" med det ska vi råda bot på haha

    Grattis till Kanonens finfina placering!! Och självklart grattis till alla andra snygga Jean Darkare!

    SvaraRadera
  2. Det var roligt att ses och supertack för att du bjöd av buffén till oss, det var såå gott :-D Kladdkakan var jammi, jag är ju en aning svag för choklad ;.)

    Grattis till fina resultat och till Jean Darkarnas alla resultat!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Tack själva !!!!
    Hälsn Peter

    SvaraRadera
  4. Åh vilket kanonresultat :-) Supergrattis till alla !!
    Hilsen Carola på jobbet :-)

    SvaraRadera
  5. Jag o Gossip liksom....utställningspals...:-)
    Love that crazy daisy dog :-)

    SvaraRadera
  6. Tänk, jag känner precis som du... Bruks, lydnads tävlingar är inga större problem, lite pirr i magen, men inte mer. Men utställning!!! Oj, oj jag blir SKIT nervös!? Skumt!
    Tack så hemskt mkt för att du visade KingePinge åter igen så fint i bästa hane! =)
    Och tack för en lååååång härlig dag med gänget! Kram från Skåne

    SvaraRadera
  7. Trist med din astma, sköt om dig. Grattis till fina resultat, det hade varit såå kul att vara med. Vi ses snart! Kram, Katja

    SvaraRadera
  8. Annnika i Lindby27 maj 2010 kl. 09:10

    Grattis till fina resultat och hundar. Hoppas astman blir bättre. Kräv annan medecin om inte denna hjälper.
    MVH

    SvaraRadera